Програли всі?

Програли всі?

Вибори в Україні відбулися. Після того, як було оголошено результати екзит­полів і підраховано перші протоколи, виявилося, що важко знайти політичну силу, яка б залишилася задоволеною результатами по Україні. У кожної з них є локальні перемоги, але є й фіаско.

У затінку фальшивок

У затінку фальшивок

Як не старалися керівники місцевих правоохоронних органів погасити високу хвилю електоральної підозри до бюлетенів для голосування, але недовіра прикарпатців залишилася високою. Привид фальшивок, знайдених уночі 26 жовтня в друкарні «Кубекс», нашвидкуруч створеній за симпатій голови ТВК «регіонала» Олега Пилип’юка, продовжував бродити краєм і 31 жовтня. Тим паче що напередодні слідчі прокуратури очікувано не знайшли криміналу в діях друкарів, які видали «на–гора» понад 200 тисяч «понадпланових» виборчих бюлетенів.

«Недогодована» перемога

«Недогодована» перемога

Оголошену перед виборами висоту — взяти в Черкаській області на місцевих виборах не менше 70% — Партії регіонів не вдалося здолати. За партію влади в регіоні (за даними екзит–полу компанії Gfk на замовлення «Єдиного центру») проголосували 27,2% виборців. На другому місці — «Батьківщина», яка отримала 20,8%, на третьому — «Фронт Змін» — 5,6%. Такий же результат і в «нормальних» від Народної партії. Комуністи мають — 3,8%, на два відсотки менше у Партії вільних демократів. По 3,2% — у Соцпартії та Громадської позиції.

Від Мамая до Бабаєва

Від Мамая до Бабаєва

На Полтавщині до виборчих урн «дійшло» трохи менше 51 відсотка виборців. Найбільшу активність проявили сільські райони — натомість у Полтаві та інших містах обласного підпорядкування левова частка виборців усе ж залишилася вдома. За таких обставин насмішкою над здоровим глуздом видавалися перші коментарі одного з обласних провідників Партії регіонів: мовляв, таку низьку явку отримали через те, що земляки або цілковито розчарувалися у політиках або, навпаки, настільки... задоволені «покращенням життя вже сьогодні», що вирішили взяти приклад із заможних та успішних європейців.

Повернення в минуле

Повернення в минуле

Місцеві вибори в Одесі нагадали президентські вибори 2004 року. Ба, більше, якщо зiставити нинішню ситуацію з тією, що була шість років тому, то на виборах не було, зокрема, такої плутанини з бюлетенями. Про це вчора заявив голова облорганізації Комітету виборців України Анатолій Бойко.

Нудніших іще не було?

Нудніших іще не було?

Останніми роками ми звикли до виборів як до чогось на кшталт театру воєнних дій. Тож, коли йде звичайний тягучий виборчий процес, перегони здаються нудними... Більш–менш «гострі» порушення миттєво облітали інтернет, але часто виявлялися «надутими». Так, порвав чоловік десять бюлетенів. Але — каже керівник служби зв’язків із громадськістю обласної міліції Ельвіра Біганова — без жодного терористично–політичного підтексту.

Як перехитрили Хитрого

Як перехитрили Хитрого

Вибори на Дніпропетровщині пройшли без великих ексцесів, проте не обійшлося без скандалів. Чи не найколоритніший трапився на трьох дільницях iз виборів до Дніпропетровської міськради по одномандатному мажоритарному округу № 2.

Від’ємне Сальдо?

Від’ємне Сальдо?

У день виборів Херсонська область не пропала зі стрічок новин. На сайтах організацій, якій займалися спостереженням за виборами, постійно з’являлася неприємні новини з Півдня...

Голова без контролю

Голова без контролю

На виборах на Львівщині обійшлося без особливих ексцесів — минулося без зриву виборів, якого багато хто побоювався. Щоправда, виборці поводилися доволі мляво. У Львові було зафіксовано найнижчу явку за всю Історію місцевих виборів, заявив координатор громадської мережі «Опора» Андрій Дутчак.

«Виборець піднімає політикам «жовту» картку»

«Виборець піднімає політикам «жовту» картку»

Лідер партії «Наша Україна» Віктор Ющенко переконаний, що на виборах у місцеві органи влади провідні політичні сили не досягли бажаних результатів. «Це жовта картка, яку піднімає виборець українському політикуму», — переконаний Віктор Ющенко.

Всі статті рубрики