Як перехитрили Хитрого

02.11.2010

Вибори на Дніпропетровщині пройшли без великих ексцесів, проте не обійшлося без скандалів. Чи не найколоритніший трапився на трьох дільницях iз виборів до Дніпропетровської міськради по одномандатному мажоритарному округу № 2.

Кандидат, один із керівників локомотивного депо залізничної станції Нижньодніпровськ–Вузол на прізвище Хитрий, вельми здивувався, виявивши, наскільки його перехитрили організатори виборчого процесу. Адже чоловіка висунув місцевий осередок Партії регіонів, однак у виборчих бюлетенях він виявився висуванцем партії... ВО «Батьківщина». Обуренню пана Хитрого, певна річ, не було меж, однак поїзд уже пішов — волевиявлення встигли засвідчити декілька тисяч виборців. Отетеріле керівництво комісії вирішило виправляти помилку в бюлетенях кульковою ручкою, що законом, м’яко кажучи, не передбачено. Отож цілком імовірне визнання виборів на цих дільницях недійсними...

Така ж доля може спіткати і спецдільницю № 262, розташовану в приміщенні медсанчастини № 6. Якщо у вищеописаному випадку перестаралися, то тут, навпаки, недостаралися. Адже для 781 виборця завезли всього–на–всього по 250 бюлетенів iз виборів депутатів міської ради та міського голови. Отож поталанило лише тим щасливчикам, які прийшли голосувати першими.

У самому обласному центрі дотепер зберігається інтрига щодо результатів виборів мера. Екзит–поли оприлюднили різні результати. Одні з відривом у понад 20 відсотків віддають перевагу нинішньому міському голові Іванові Куліченку, який нещодавно поповнив лави Партії регіонів, а інші називають переможцем Загіда Краснова. Партію Краснова «Громадська сила» до участі у виборах не допустили, отож виходець із Кавказу мусив стрибати до останнього вагона «Нашої України», що йому й удалося (в сенсі, пощастило зареєструватися).

До речі, участь у нинішніх виборах на Дніпропетровщині частково брала й «Україна молода». Автор цих рядків змагався за мандат депутата облради в мажоритарному виборчому окрузі № 57. І посів почесне друге місце, випередивши у два з гаком рази «бронзового призера» — місцевого бізнесмена і власника єдиної у районі телекомпанії.