Від’ємне Сальдо?

02.11.2010

У день виборів Херсонська область не пропала зі стрічок новин. На сайтах організацій, якій займалися спостереженням за виборами, постійно з’являлася неприємні новини з Півдня...

Увечері напередодні голосування представники КВУ знайшли у Херсоні сфальсифікований протокол із готовими «результатами виборів», згідно з яким перемогу на місцевих виборах отримує Партія регіонів та нинішній мер. Згідно з «протоколом», Володимир Сальдо набирав 30%, а його конкуренти відставали більш як на 10 відсотків.

Водночас результати соціологічніх досліджень, оприлюднених напередодні виборів, свідчать, що чинний мер не має такої підтримки. «Місцева влада впродовж всієї виборчої кампанії демонструє нехтування законом, чинить тиск на опозиційних кандидатів. Тож у тому, що результати виборів виявилися «визначені» ще до початку самого голосування, я не бачу нічого дивного», — сказав у коментарі «УМ» голова організації «Соціальний вимір Херсонщини» Ігор Трубаєв.

Як вважає експерт Центру регіональної політики Анатолій Лазаренко, фальсифікація виборів — єдиний спосіб політичного самозбереження для мера, проти якого порушено більше 10 кримінальних справ.