«Недогодована» перемога

02.11.2010

Оголошену перед виборами висоту — взяти в Черкаській області на місцевих виборах не менше 70% — Партії регіонів не вдалося здолати. За партію влади в регіоні (за даними екзит–полу компанії Gfk на замовлення «Єдиного центру») проголосували 27,2% виборців. На другому місці — «Батьківщина», яка отримала 20,8%, на третьому — «Фронт Змін» — 5,6%. Такий же результат і в «нормальних» від Народної партії. Комуністи мають — 3,8%, на два відсотки менше у Партії вільних демократів. По 3,2% — у Соцпартії та Громадської позиції.

На виборах міського голови Черкас лідирує Сергій Одарич. За нього проголосували більше 30% мешканців міста. На другому місці — висуванець «Батьківщини» Микола Булатецький iз 11,8% голосів.

Характерною ознакою виборів на Черкащині були черги до виборчих кабінок та скарги людей на «великі простирадла» самих бюлетенів.

«Тут важко розібратися навіть людині, котра цікавиться політикою. А що робити літнім людям?» — каже «УМ» черкащанка Ірина Коваленко, яка голосувала на виборчій дільниці №112.

Курйозний випадок трапився на виборах із черкаським «губернатором» Сергієм Тулубом. Як повідомляє місцеве інтернет–видання «Прочерк», коли голова обладміністрації прийшов голосувати на дільницю № 12, «до нього підбіг чоловік  років 45 й прокричав: «Ходят здесь откормленные всякие, а нас в землю закопали». «Губернатор» на слова виборця не відреагував.