Осиротілий Вінні Пух

Осиротілий Вінні Пух

У Москві на 96–му році життя помер славетний радянський мультиплікатор Федір Хитрук, «батько» Вінні Пуха, лева Боніфація та ще багатьох анімаційних героїв, яких любить уже четверте покоління малюків.

Беззвучний «Грузовик»

Беззвучний «Грузовик»

Відомий дніпропетровський гурт «...И Друг Мой Грузовик» оголосив про завершення творчої діяльності. Заяву про «саморозпуск» колективу вивісила на офіційному сайті «Грузовика» його директор Олена Белентьєва. «Обговоривши стан справ і ситуацію в цілому, ми одностайно ухвалили рішення завершити творчу діяльність гурту «И Друг Мой Грузовик»... Ми зробили все, що могли, і сказали все, що хотіли сказати, у рамках цієї групи», — йдеться в офіційному «некролозі» «грузовиків». Мовляв, колектив було створено як одноразовий проект для одного фестивалю, а прожив він аж 15 років, і «це були прекрасні 15 років, ми розстаємося без гіркоти і жалю».

Ну, за вищий пілотаж!

Ну, за вищий пілотаж!

Історія цього фільму розпочалася задовго до того дня, як режисер Роберт Земекіс на знімальному майданчику вперше скомандував «Мотор!». Бо цієї благословенної для кожного кіношника миті могло б і не бути, якби тринадцять років тому доля не подарувала сценаристу та колишньому актору Джону Гатінсу чудову можливість попрацювати технічним радником одного військового фільму. Там він познайомився з іншими експертами, в основному, колишніми пілотами. Які нарозповідали творчій людині такого зі свого екстремального професійного минулого, що їй не залишалося нічого іншого, як засісти за сценарій фільму. «Частина мого особистого життя лягла в канву сценарію. Для мене це була можливість дослідити своїх власних демонів, з якими я боровся постійно, і те, як вони співвідносяться з героєм, коли з ним трапляється подія, що перевертає все його життя», — зізнався вже після того, як фільм був запущений у виробництво, Гатінс.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Оракул літературної історії

Оракул літературної історії

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Історія літератури на сучасному етапі літературознавства перетворилася на доволі проблемну його складову, позаяк сама історія мислиться як умоглядний феномен, а отже, такий, що в будь–який час здатний перетворитися на ідеологію. У 2010 році Шимон Перес закинув полемічне гасло про «смерть історії», її неспроможність розв’язати складні проблеми людського життя, а отже, й непотрібність. У період постмодерних пошуків історія мислилась як приклад «великих наративів», яким людина мусить висловити недовіру, оголосити війну. Проте, як переконують кіно– та літературні тексти вже пост–постмодерну, історизм аж ніяк не зійшов зі сцени епохи, лише змінилися його «формат», принципи осмислення історії, можливі моделі її розгортання (взяти до уваги хоча б екранізований роман Д. Мітчелла «Хмарний атлас», як приклад нового історизму).

Чотириденний екзамен для літератури

Чотириденний екзамен для літератури

Завтра розпочинається чотириденна експертна сесія Всеукраїнського рейтинґу «Книжка року’2012», де 87 критиків, істориків, філософів, мистецтвознавців та фахівців з дитячої літератури визначатимуть репертуарні здобутки нині­шнього літературно–книжкового сезону.

9 хвилин між життям і смертю

9 хвилин між життям і смертю

У понеділок надвечір через негоду «вибило» електроенергію у 1–й дитячій міській лікарні. Саме в той час, коли в реанімаційному відділенні під апаратом штучної вентиляції легень перебувала дитина. Відключення електропостачання в лікарні сталося о 19.14. Життя дитини певний час було під загрозою. Утім, на щастя, оперативно спрацював підрозділ обласного управлiння МНС — рятувальники привезли генератор, i всього за 9 хвилин постачання електроенергії до апарату штучної вентиляції легень вдалося відновити. А о 20.10 аварійна бригада електриків повністю відновила електропостачання у медзакладі.

Віршик про Правила дорожнього руху

Віршик про Правила дорожнього руху

Затор довжиною у п’ять кілометрів на Обухівській трасі у бiк Києва утворився в понедiлок унаслідок дорожньо–транспортної пригоди за участю двох автівок, пасажиром однiєї з яких був депутат–«регiонал» Анатолiй Кiнах. Водій «кiнахового» «Фольксвагена» на великій швидкості рухався по трасі i зачепив білий «Опель», який виконував розворот. Від удару «Фольксваген» відкинуло на узбіччя.

Море вкрало душі

Море вкрало душі

Учора стало відомо, що в Мармуровому морі біля берегів Туреччини, в районі Стамбула, затонув суховантаж «Волго Балт 199», який перевозив вугілля. На борту судна було 12 членів екіпажу: один — громадянин Росії, решта — українці, передала російська інформагенція РІА «Новості» з посиланням на берегові служби Туреччини.

За другою ходкою

За другою ходкою

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Колишнього мера міста Димитров, що на Донеччинi, Юрія Анісімова повторно засуджено до семи років позбавлення волі за скоєну ним дорожньо–транспортну пригоду зі смертельним наслідком. Як повідомляє прес–служба прокуратури Донецької області, у понеділок відповідний вирок виніс Красноармійський міськрайонний суд. Екс–мера засу­джено за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу — порушення Правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки. Ця стаття передбачає до семи років по­збавлення волі та позбавлення права керувати транспортними засобами терміном на три роки. Підсудного взяли під варту просто в залі суду.

«Галявина» для міжетнічних сутичок

«Галявина» для міжетнічних сутичок

«Частина керівництва міліції виявилась втягнутою у незаконні дії, — заявив учора на прес–конференції перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, — позаяк міліція вела рекогносцировку, починаючи з десятої години вечора 30 листопада... У нас виникає запитання до органів прокуратури: наскільки правомірними були дії тих керівників кримської міліції, котрі віддали розпорядження про супроводження незаконної злочинної акції?». Чубаров не впевнений, що знесення кримськотатарських самобудів у Молодіжному було схвалено і погоджено з владою автономії. Але якщо прокуратура не відреагує і не будуть покарані причетні до «погрому» міліцейські чини — тоді в Меджлісі зроблять однозначну оцінку, що акція відбулася з відома керівництва Криму.

Дітям «пророка» школа не потрібна?

Дітям «пророка» школа не потрібна?

Шевченківський районний суд Чернівців днями виніс вирок родині Глинських за недотримання Конституції України. Два роки позбавлення волі мали б отримати багатодітні батьки за те, що десятеро дітей із дванадцяти не відвідують школу. І жодного дня не відвідували! Щоправда, вирок вступить у силу, якщо впродовж року батьки не переглянуть свої погляди і не відправлять дітей до школи.

Зима. Деревопад

Зима. Деревопад

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

302 знеструмлених населених пункти i 112 ДТП, якi забрали життя 17 людей, — такий підсумок першої зимової негоди. В епіцентр шквального вітру, який валив дерева, обриваючи лінії електропередач, потрапили міста і села 14 областей, з яких найбiльше постраждали Херсонщина, Київщина, Дніпропетровська і Полтавська області. Негода так розійшлася, що бійцям МНС навiть довелося допомагати водіям, чиї автiвки застрягли у заметах. За повiдомленнями прес–служби Міністерства з надзвичайних ситуацій, рятувальники надали допомогу більш як півсотні автомобілістів на Житомирщині, Київщині та Вінниччині.

Всі статті рубрики