За другою ходкою

05.12.2012

Колишнього мера міста Димитров, що на Донеччинi, Юрія Анісімова повторно засуджено до семи років позбавлення волі за скоєну ним дорожньо–транспортну пригоду зі смертельним наслідком. Як повідомляє прес–служба прокуратури Донецької області, у понеділок відповідний вирок виніс Красноармійський міськрайонний суд. Екс–мера засу­джено за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу — порушення Правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки. Ця стаття передбачає до семи років по­збавлення волі та позбавлення права керувати транспортними засобами терміном на три роки. Підсудного взяли під варту просто в залі суду.

Нагадаємо, ДТП за участю Анісімова, внаслідок якої померла 48–річна жінка, сталася у жовтні 2009 року. Як писала «УМ», тоді судовий процес над чиновником набув всеукраїнського розголосу. За версією слідства, у крові мера було виявлено 0,75 проміле алкоголю, що відповідає 150 грамам горілки. Хоча, за свідченнями очевидців, одразу після аварії Анісімов ледве тримався на ногах. Більше того, намагався втекти з місця пригоди.

У березні 2010 року Красноармійський районний суд уже виносив рішення про позбавлення волі екс–мера на 7 років, проте засуджений подав апеляцію, і вирок було пом’якшено до 3,5 року. У травні цього року кримінальну справу знову було направлено до суду першої інстанції на повторний розгляд, оскільки при перевірці доказів і виголошення вироку суд порушив вимоги кримінально–процесуального законодавства.