НОВИНИ ПЛЮС

05.12.2012

Бестселер від Папи Римського

Книга «Дитинство Христа» — останній том трилогії «Ісус з Назарета», яку написав Папа Римський Бенедикт XVI, надійшла у продаж у європейських країнах минулого тижня і вже встигла стати бестселером, передає УНІАН iз посиланням на Радіо Ватикану. «У цій книзі я спробував налагодити діалог iз текстами Євангелій», — написав Папа у передмові до останнього тому трилогії. Перша ж її книга побачила світ у 2007 році, нагадує УНІАН.

За кількістю продажів книга понтифіка вже випередила незаперечного лідера книжкового ринку — роман «Історія кота і миші, яка стала його другом» чилійця Луїса Сепульведа, лауреата багатьох національних i міжнародних премій. «Дитинство Христа» веде першість не лише серед паперових книг, а й у реєстрі електронних продажів. Твір перекладено дев’ятьма мовами, книга надійшла до книгарень близько півсотні країн.

Архів Тарковського купила на «Сотбіс» Івановська область

За 1,497 млн. фунтiв стерлінгів було продано на аукціоні «Сотбіс» у Лондоні архів Андрія Тарковського, йдеться на сайті цього аукціонного дому. До лота ввійшли записники та листи славетного кінорежисера, власноруч написані сценарії кінофільмів, аудіозаписи, в яких Тарковський розповідає про історію створення своїх стрічок.

За спадщину Андрія Тарковського торгувалися на аукціоні кінорежисер зі свiтовим ім’ям Ларс фон Трієр, один анонімний приватний колекціонер та... адміністрація Івановської області Росії. Перевершили всіх івановці. На сайті адміністрації Івановської області вже є підтвердження про факт купівлі раритетів, пише РІА «Новості». Саме в Івановській області, у селі Завражьє неподалік містечка Юр’євець, 4 квітня 1932 року народився Андрій Тарковський. Усі документи буде передано в садибу–музей у місті Юр’євець, а публічний доступ до викупленого в Лондоні архіву відкриють влітку наступного року. Виставка буде приурочена до міжнародного кінофестиалю ім.Тарковського «Дзеркало».

У Таджикистані заборонять реп

Голова Спілки композиторів Таджикистану Кудратулло Хікматов звернувся до Міністерства культури країни та національного Комітету з телебачення та радіомовлення з вимогою «не допускати реперів на ТБ». Також iз критичною промовою щодо цієї молодіжної музичної течії Хікматов виступив на пленумі Спілки, передає агенція «Інтерфакс». Головний офіційний композитор Таджикистану назвав реп «непрофесійною музикою» і сказав, що не хоче, «щоб ці беззмістовні пісні характеризували наш народ». Оглядачі відзначають, що йдеться про витіснення виконавців реп–музики з інформаційного простору країни. Репери вже скаржаться, що їх не пускають до участі у різноманітних музичних конкурсах Таджикистану.

Схожу політику, нагадує сайт «Лєнта.ру», провадить і влада сусіднього Узбекистану, де домінує іслам.