І солодко, й не прісно

І солодко, й не прісно

Чомусь багато хто вважає, шо слово «піст» апріорі виключає з меню солодкі страви і випічку. Насправді, це не так. Є безліч рецептів вишуканих смаколиків, які готують без вершкового масла, молока— сметани і яєць.

Масляна іде — весну веде

Масляна іде — весну веде

Масляна народилася у сиву давнину, в люті морози, і батьком її був Мороз. Якось діти запросили її до себе на свято, бо дуже змерзли і захотіли зігрітися–потанцювати, весну покликати. І прийшла Масляна до них не тендітною дівчинкою, як вони її собі уявляли, а червонощокою молодицею, веселою, з усмішками і піснями.

Скатертина–самобранка зі східної казки

Скатертина–самобранка зі східної казки

Своє знай — і чужого не цурайся. Львів’янка Тетяна Дяків, яка вийшла заміж за офіцера підводних сил Туреччини на прізвище Куру, 14 років жила на батьківщині чоловіка. Жінка може довго розповідати про країну, в якій ще й досі витає дух давніх східних казок.

Романтичні вечері як орбіти кохання

Романтичні вечері як орбіти кохання

Новітнє свято всіх закоханих із його атрибутами–сердечками найактуальніше для покоління тінейджерів. Усі трохи старші, кого вдалося опитати, у День святого Валентина не будуть обдаровувати других половинок особливими подарунками і влаштовувати урочистих дійств. Письменниця Ірен Роздобудько радить усі вечері робити романтичними.

Святкове експрес–меню

Святкове експрес–меню

Якщо часу небагато, але бажання здивувати другу половинку кулінарними шедеврами — непереборне, обирайте рецепти страв, які не потребують замочування–настоювання і тривалої термічної обробки. Найкраще для цього підходять курятина, риба і морепродукти (у супермаркетах продають на вагу прекрасні морожені суміші різних молюсків або мідії за ціною, дешевшою за свинину).

Смак виноградного листя

Смак виноградного листя

Голубці — одна зі страв традиційної української кухні. Втім м’ясний чи овочевий фарш можна загортати і в молоде листя червоного буряка чи виноградне листя. Щоправда, називаються ці страви вже по–іншому. «Закамуфльована» начинка у виноградному листі — це долма, популярніша в Азербайджані, Вірменії, Туреччинi, Алжирі й інших країнах, де більше «обгорток» росте на лозі.

Чаювання по–британськи чи по–французьки

Чаювання по–британськи чи по–французьки

Настрій буває різним. Для ласунів піднесеним його можуть зробити різні солодощі. Сьогодні пропонуємо підглянути, чим себе балують британці й французи.

Якщо ваш ранок починається з чаю, соку чи кави з булочкою, сирниками, млинцями, круасанами чи хлібцями, то рецепт курду — саме для вас.

Рецепти п’яти поколінь під однією обкладинкою

Рецепти п’яти поколінь під однією обкладинкою

Мало хто в Україні знає кулінарку Тетяну Гусак. А в Лондоні кілька років тому вийшла друком її «Маленька українська кулінарна книжечка». Назва досить умовна, бо збірник містить у собі понад півтисячі рецептів. Скоро має з’явитися ще одне видання авторки «Швидко. Просто. Смачно».

Торти, що мало шкодять талії

Торти, що мало шкодять талії

Морози міцніють, а це означає, що чай і далі буде нашим незмінним супутником до весни — зігріватиме і додаватиме ендорфінів (гормонів щастя, які в теплі місяці усім дарує сонце). А де чай — там випічка. І може вона бути не такою вже й калорійною. Тетяна Гусак (Лаврентюк), педагог за освітою, знає, як можна влаштувати собі, рідним і друзям чаювання з пишними тортиками, які при цьому будуть красиві, дуже смачні, а головне — не відкладатимуться помітно на талії.

Щедро присмачена локшина не на вухах

Щедро присмачена локшина не на вухах

Звичайно, у кожного — свої м’ясні вподобання, втім курятина — це дієтично і смачно. Цінність цього продукту саме у тому, що його початкову «нейтральність» можна перетворити на страву для гурманів, додаючи різні приправи і поєднуючи з різними інгредієнтами, які зі свининою чи телятиною, або навіть м’ясом інших птахів, непоєднувані.