Ось тобі тетеря з картоплею

Ось тобі тетеря з картоплею

Як у будь–якій іншій країні, в Україні серед традиційних страв є багато одночасно корисних і ощадливих. Бо, особливо раніше, в кожній державі був значно більший прошарок бідних людей, аніж заможних. Саме тому, наприклад, в Італії здавна частіше готували різото (рис) iз гарбузом, а не з морепродуктами. В українській традиційній кухні є квасоляники, горохвяники, пшоняники і тетеря.

Корисні сніданки

Корисні сніданки

Напевно, святкове перенасичення смачними наїдками змушує згадати про корисний для будь–якого організму мінімалізм. І починати запрова­джувати його краще — тільки–но прокинешся. На сніданок дуже доречні прості салати, заправлені олією, із сиром або яйцем.

Прийди, кутя, на покуття вдруге і втретє

Прийди, кутя, на покуття вдруге і втретє

Навіть атеїсти знають, що від Святвечора перед Різдвом до Водохреща православні християни влаштовують святкові вечері з обов’язковими стравами, головною з яких є кутя. Як це відбувається і які особливості її приготування у різних регіонах України — знає Надія Сергіївна Скуратівська.

М’ясо з «кишенею» та у «вдяганці» зі спецій

М’ясо з «кишенею» та у «вдяганці» зі спецій

Ви хочете приготувати м’ясо не так, як завжди?! Можливо, вам сподобаються ось ці варіанти.

Щоб приготувати свинину у паніровці зі спецій, потрібно: 1,5 кг свинячої корейки, по 2 чайні ложки гірчиці та меду, для приправи — суміш перців, насіння гірчиці, крупнокристалічна сіль, часник, мелені горіхи, гвоздика, сухий гранат.

Смак Різдва

Смак Різдва

Завершується передріздвяний піст, ось–ось не за горами й Різдво. Не буде перебільшенням сказати, що для кожного це свято — особисте, втаємничене, знакове, але у будь–якому випадку — особливе. Популярна ведуча програм «Навігатор», «Культ особи»,«Чорним по білому», «Книжкова ера» на радіо «Промінь» та УР–1 Ярина Скуратівська, як і вся її родина, поважає, оберігає, досліджує і шанобливо ставиться до традицій народу.

Пісні страви Святвечора

Книжка «Обряди і страви Святого вечора» львів’янок Ольги Вербенець та Віри Манько — просто знахідка для тих, хто хоче більше знати про традиції українського народу, і господинь, які збираються влаштувати правильне святкове застілля.

Казкові солодощі

Казкові солодощі

Новорічне дійство людям будь–якого віку навіює спогади про казки і легенди й асоціюється з чимось солодким і смачним. Тому обов’язковими на святковому столі є надзвичайні солодощі. Зготувати їх можна за перевіреними часом рецептами відомої не одному поколінню кулінарки Дарії Цвек, загальний наклад книг якої за трохи більше, ніж півстоліття, — понад п’ять мільйонів примірників.

Колядки з плугом та пиріг із «копійкою»

Колядки з плугом та пиріг із «копійкою»

У кожного народу є свої традиції, зокрема, кулінарні. Їх зберігають навіть тоді, коли змінюють місце проживання. Голова Донецького товариства приазовських греків Олена Продан, відомий у шахтарському краї громадський діяч, ініціатор багатьох етнографічних свят.

Дари природи зцілюють душу і тіло

Дари природи зцілюють душу і тіло

Так мудро розпорядилася природа і настільки досконалі християнські звичаї, що кожен піст — то можливість не лише зануритися в себе, обдарувати світ любов’ю і всепрощенням, а й дати нову, стриману, але смачну поживу тілу.