«Герої не вмирають»

«Герої не вмирають»

На жаль, сумна пісня «Пливе кача», яка стала своєрідним реквіємом героям Небесної сотні, продовжує лунати над Майданом. Цього тижня сумний мартиролог загиблих поповнили ще три імені. Як уже писала «УМ», 28 лютого зупинилося серце харків’янина Влада Зубенка.

Слідчі Євромайдану

Слідчі Євромайдану

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Упродовж останніх днів на Майдані поширюється інформація про вбитих і закатованих у Маріїнському парку, яких нібито скидали в каналізації. Чоловіки, які між собою не знайомі, у приватних розмовах розказують про люки в урядовому кварталі та парку, в яких бачили гору трупів, розкопували могили на схилах у Маріїнському, виносили звідти закатованих і розіп’ятих.

«Спасибі» мешканцю Донбасу

«Спасибі» мешканцю Донбасу

Учора донецький «білий дім», де розташована обласна рада та адміністрація, не працював. Про це свідчили і таблички, вивішені при вході, й коментарі чиновників, які пояснювали місцевим журналістам, що працюють наразі у телефонному режимі.

«Русо туристо» поза мораллю

«Русо туристо» поза мораллю

Із кількаденним запізненням, але Київ почав посилювати контроль на російсько–українському кордоні. За словами секретаря Ради нацбезпеки і оборони Андрія Парубія, прикордонну територію разом із «зеленими кашкетами» відучора контролюють і співробітники СБУ. Мета — не допустити пересування екстремістів на території України, в тому числі у Криму, в Чернігівській області та на південному сході.

Стара мітла в. о. Президента

Стара мітла в. о. Президента

Після великої хвилі позавчорашніх призначень обласних голів в. о. Президента Олександр Турчинов видав укази щодо очільників ще двох областей.
Одещину очолив бізнесмен Володимир Немировський. Кілька років тому очолював обласний осередок партії «Фронт змін», і його підприємство «Стальканат» було об’єктом атак з боку Івана Аврамова, якого називали «смотрящим» за регіоном від Юрія «Єнакієвського» — нардепа з ПР Іванющенка.

Як діє «Міністерство правди»

Як діє «Міністерство правди»

Моніторинги ГО «Телекритика» та незалежних медіа–експертів за останні три місяці зафіксували безпрецедентну кількість відвертої брехні та маніпуляцій з боку провладних російських ЗМІ щодо подій в Україні. Це дозволило їм кваліфікувати роботу таких каналів, як «Первый канал», «Россия», «Россия 24», «НТВ», інформагентств «РИА–Новости», «ИТАР–ТАРС», газет «Комсомольская правда», «Российская газета» та численних сайтів як несумісну із журналістикою пропагандистську діяльність.

Весь світ — за Україну

Весь світ — за Україну

Попри переконаність Кремля у своїй правоті і спроби нав’язати її решті світу, міжнародна спільнота залишається повністю на боці України. Учора до Києва приїхав держсекретар США Джон Керрі, який поспілкувався не лише з політиками, а й із простими людьми на всипаній квітами вулиці Інститутській, де віддав шану полеглим бійцям Небесної сотні.

Особисті вороги Путіна

Особисті вороги Путіна

Націоналістична парамілітарна орга­ні­за­ція «Правий сектор», яка здобула популярність та мала неабияку вагу під час подій на Майдані, заявляє, що дії Росії не можна оцінювати інакше, ніж початок війни проти України. Учора представники «Правого сектора» дали прес–конференцію в Києві.

Блокадний півострів

Блокадний півострів

Учора ситуацiя в Криму дещо змiнилася на краще: помiтно знизилася кiлькiсть блокувальникiв на аеродромi Бельбек, у самому Севастополi. Проте блокада військових частин триває. Стрілецька бухта, де дислокуються кораблі «Славутич» і «Тернопіль», перекрита російськими кораблями.

Патрiоти в магазинi

Патрiоти в магазинi

«Я не толерантна і не політкоректна. Зараз — війна, і я воюю за свою країну. Поки що — економічно й інформаційно», — так категорично налаштованi зараз багато покупцiв, якi після воєнної агресії Кремля на території Криму оголосили бойкот російським товарам. Юлія Савостiна, журналiст i блогер, упродовж року проводила патріотичну акцію «Як прожити 365 днів, купуючи тільки українське».

Всі статті рубрики