Полонених — брати!

Полонених — брати!

Після перших арештів, які мали місце ще на початку грудня, випало прочитати один розпачливий «статус» у «Фейсбуці». Його авторка повернулася з судового засідання, де обирали запобіжний захід для затриманих. Писала під враженням нечисельності групи підтримки під судом і майже повної відсутності преси: «Якщо ви йдете на Майдан захищати революцію, пам`ятайте — коли вас арештують, революція вас не захистить».

Хрещатик. 200 км від Майдану

Хрещатик. 200 км від Майдану

Черкаський Хрещатик дуже відрізняється від київського. Неподалік розташовано адмінбудівлі влади, біля яких розгорталися криваві події.

Удруге за останні п’ять днів влада застосувала силу. Спершу — в четвер увечері, коли протестувальники захопили будівлю облдержадміністрації.

Добкiн вдягнув шолом «беркутiвця»

Добкiн вдягнув шолом «беркутiвця»

Суботня мирна хода харківських євромайданівців центральною частиною міста ледве не закінчилася кровопролиттям. Як тільки активісти здолали половину шляху (від пам’ятника Воїну–визволителю дійшли до пам’ятника Шевченку), на них напав загін молодиків спортивної статури з георгіївськими стрічками на грудях.

Західна барикада

Західна барикада

Антивладні повстання в регіонах почалися ще в четвер — майже синхронно у Львові, Рівному, Луцьку. І відразу за ними — Тернопіль, Івано–Франківськ. Наступного дня — Хмельницький, Чернівці. Спроб відбити у повстанців облдержадміністрації силовики не чинили.

Мирний шлях — не для влади

Мирний шлях — не для влади

На відміну від багатьох інших областей, у п’ятницю в Сумах цілком мирно закінчилася сесія обласної ради, яку пікетували тисячі сумчан. І опозиційні депутати, і владика УПЦ Київського патріархату Мефодій, і громадськість у залі закликали провладних депутатів «не кидати сірника у такій вибухонебезпечній ситуації».

Чи буде Рада «в голосі»

Чи буде Рада «в голосі»

Згідно з офіційним сайтом Верховної Ради, тематика сьогоднішньої позачергової сесії — це відставка уряду та перегляд законів, прийнятих парламентом 16 січня. Саме парламент може стати ключем для виходу з полiтичної кризи.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Герої не вмирають»

«Герої не вмирають»

26 січня Михайлові Жизневському виповнилося б 26 років. Хлопець хотів відзначити його на Майдані, планував запросити друзів. Натомість тисячі киян прийшли провести Михайла в останню путь на батьківщину — в Білорусь, де у вівторок у селі під Гомелем батьки ховатимуть героя.

Поховайте та вставайте

Поховайте та вставайте

Церемонія прощання з Юрієм Вербицьким відбувалася в одній з найбільших церков Львова — храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Люди не вміщалися в храмі, і юрба заповнила все подвір’я. На похорон прийшли близько п’яти тисяч львів’ян. Після прощання у церкві жалобна процесія рушила до Личаківського кладовища.

Спецоперації чи провокації?

Спецоперації чи провокації?

Події минулих вихідних засвідчують, що силові відомства, i перш за все МВС, окрім стримування євромайданівців під час вуличних протистоянь, воліють вести ще й інформаційну війну. Так, минулої суботи МВС звинуватило самооборону Майдану в нападі та затриманні трьох співробітників міліції (одного з них нібито вдарили ножем).

Затишшя перед бурею

Затишшя перед бурею

Українські соціальні мережі залишаються простором свободи і в останні дні народили черговий жарт: «У будь–якій незрозумілій ситуації розширюй територію Майдану».

Яструби на Банковій

Яструби на Банковій

Хоч би з якими пропозиціями Віктор Янукович виходив на «переговори» з опозицією, головний президентський «месидж» Майдану вже надіслано. І прозвучав він як офіційне оголошення війни: своїм указом від 24 січня глава держави призначив головою президентської адміністрації Андрія Клюєва.

Карта й бита

Карта й бита

Народне повстання. Складно назвати інакше той процес, що відбувається останні п’ять днів не на київському Майдані, а в регіонах, фактично по всій Україні. Львів, Рівне, Луцьк, Тернопіль, Івано–Франківськ — тут беруть штурмом облдержадміністрації ще в четвер.

Будинок без химер

Будинок без химер

Сходи до Українського дому вичищені, наче у палаці Президента. Те, що будівлю в ніч на неділю захопили мітингувальники, видають тільки мішки зі снігом, якими забарикадували вхідні двері та розбиті вікна. Парадні розділено на дві частини тими ж мішками.

«Не хочу бути рабом!»

«Не хочу бути рабом!»

Те страшне відео, оприлюднене в інтернеті минулого четверга, переглянули вже понад 2,5 мільйона людей. «Беркутівці» та бійці Внутрішніх військ на своїх позиціях перед урядовим кварталом збиткуються над роздягнутим догола чоловіком. Полоненого протестувальника на снігу й лютому морозі примушують кричати гасла, позувати для фотографій із дрючком у руках, стискають його за шию, поранену гумовими кулями, б’ють руками й ногами і, зрештою, відправляють у міліцейський автобус.

Всі статті рубрики