«Духовний лідер МВС»

«Духовний лідер МВС»

На тлі чуток про повернення політичних емігрантів 2005 року з’являються чутки і про ймовірну втечу від гніву «регіоналів» окремих урядовців. Зокрема, в політикумі обговорюють шанси на еміграцію в. о. міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Сам керманич МВС за два дні до другого туру запевняв, що наслідувати емігрантський досвід своїх попередників на посаді — Білоконя й Цушка — не збирається, але очікує на репресії в разі перемоги Януковича. Хай там як, цього тижня окремі ЗМІ повідомляли, ніби Луценко таки виїхав за межі України.

«Камбек» Боделана

«Камбек» Боделана

Колишній мер Одеси Руслан Боделан, який утік з України після перемоги Ющенка у 2005 році, тепер нібито має намір повернутися, бо нині президентські вибори виграв його «друг і соратник» Віктор Янукович. Цю новину повідомила газета «Дєло» із посиланням на блог Боделана в мережі Livejournal.com.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мера Винників підставили на хабарі?

Мера Винників підставили на хабарі?

У середу львівські міліціянти за підозрою в отриманні хабара затримали мера Винників Теодора Гудзяка. Прокуратура вже навіть порушила кримінальну справу за фактом вимагання та отримання хабара — кількох тисяч доларів, які він вимагав за сприяння у виділенні семи соток землі. Варто зазначити, що винниківська земля тримає високу ціну, адже там нема львівської загазованості, а до центру Львова — 20 хвилин маршруткою.

Шевченківські лауреати–2010

Шевченківські лауреати–2010

Фінальне засідання членів Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка відбулося 11 лютого. З 31 позиції претендентів на найвищу державну нагороду в галузі літератури, мистецтва, публіцистики і журналістики Комітет обрав 10. З джерел «УМ» стало відомо, що список лауреатів виглядає наступним чином:

Лавра — осередок україно­фобства

Лавра — осередок україно­фобства

Ще на початку осені минулого року на Тернопільщині почала роботу спеціальна комісія обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу славнозвісній Свято–Успенській Почаївській лаврі УПЦ Московського патріархату, а також дотримання земельного і міграційного законодавства на її території. Про результати роботи цієї комісії поінформував позавчора депутатів заступник голови облради Олег Боберський. У висновку ж він зазначив, що «... нині Почаївська лавра стала в області п’ятою колоною Російської імперії. Звідти розповсюджується українофобська література, там вкрай вороже ставляться до інших конфесій». Він також повідомив, що на території Почаївської лаври правоохоронні органи часто виявляють іноземних громадян, які перебувають там із порушенням міграційного законодавства. Під час обговорення цієї інформації депутати висловили й підозри щодо можливості перебування на території Лаври представників російських спецслужб. Але поки що членам комісії не вдалося ні підтвердити, ні спростувати ці дані.

Пожежа серед води

Пожежа серед води

Пожежа виникла на турецькому судні–суховантажі у ніч із четверга на п’ятницю, коли воно стояло на рейді порту Сухумі, столиці самопроголошеної Абхазії. Місцеві рятувальники вирушили гасити вогонь, незважаючи на сильну бурю на морі. Нарешті вже зранку спільними зусиллями моряків та абхазьких МНСників пожежу загасили.

«Вчися чекати, друже...»

«Вчися чекати, друже...»

Столична влада вирішила встановити цілу «бригаду» нових пам’ятників та меморіальних дощок. Зокрема, пам’ятник поету, перекладачу та правозахиснику Василеві Стусу, як повідомляє прес–служба КМДА, комісія з питань найменувань та пам’ятних знаків Київської міської держадміністрації планує встановити на вулиці Грушевського, навпроти Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка. Пам’ятник на честь українського громадського діяча, мецената української культури Євгена Чикаленка з’явиться на Саксаганського, 54/56, а письменнику і педагогу Борису Грінченку — у сквері, на вулиці Воровського.

Знищені заради кохання?

Знищені заради кохання?

«День святого Валентина — чорний для всіх захисників навколишнього середовища», — стверджує голова Київського еколого–культурного центру Володимир Борейко. Адже саме з середини лютого починається сезон збору та розповсюдження квіток, занесених до Червоної книги України. Головні джерела постачання — Карпати та Крим. Найбільше від людських сантиментів страждають цикламена Кузнєцова, що може зникнути вже через два–три роки, підсніжники, проліски, білоцвіт весняний, шафран, черемша та сон–трава.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сніг на голову

Сніг на голову

Зупиняється транспорт, автошляхи заблоковані, сотні населених пунктів залишилися без світла, під вагою снігу вже провалюються дахи житлових будинків. На боротьбу з наслідками складної метеорологічної ситуації кинуто чималі людські і матеріальні ресурси, але роботи ведуться із перемінним успіхом. Водночас сподіватися на значне поліпшення ситуації, здається, можна буде лише з приходом весни — останні прогнози синоптиків зовсім не радують.

«Шановний обраний...»

«Шановний обраний...»

Віктор Янукович іще не став Президентом України де–юре, а його вже визнають таким де–факто. Причому не соратники й однодумці, які зараз переймаються переважно тим, що ділять портфелі у ще не легітимізованій владі, а лідери світових держав і організацій. І йдеться вже навіть не про Росію та СНД — «беріть вище»...

На горах кататися, у млинцях валятися

На горах кататися, у млинцях валятися

Набридла зима? То давайте її дружно проведемо! Тим більше що Масляна вже давно прийшла і пригощає млинцями. Отими смачними рум’яними кружальцями, які наші предки вважали символами Сонця. Пригадую, які смачні були млинці в моєї бабусі Софії! Вона ніколи не клала до тіста цукру, хіба що зовсім трошки. Сковороду змащувала великою шкваркою, тоді розлите тісто здіймалося пухирями, а коли бабуся спритно перекидала млинця одними лише пальцями на інший бік, ті пухирці припікалися смачними хрусткими кружальцями... Бабця насипала в блюдце домашньої сметани, і здавалося нема нічого смачнішого за млинці, які були ледь солонуватими через оту шкварку сала...

Всі статті рубрики