Мера Винників підставили на хабарі?

13.02.2010

У середу львівські міліціянти за підозрою в отриманні хабара затримали мера Винників Теодора Гудзяка. Прокуратура вже навіть порушила кримінальну справу за фактом вимагання та отримання хабара — кількох тисяч доларів, які він вимагав за сприяння у виділенні семи соток землі. Варто зазначити, що винниківська земля тримає високу ціну, адже там нема львівської загазованості, а до центру Львова — 20 хвилин маршруткою.

Щоправда, є підстави засумніватися у правомірності правоохоронців. Як розповів «УМ» екс–адвокат мера Винників Теодора Гудзяка, депутат Винниківської міської ради Богдан Бень, «дана ситуація нічого спільного з законом не має, «справу відверто сфабриковано на політичне замовлення ділків, котрі вимагали відставки Теодора Гудзяка, аби накласти руку на винниківську землю». Міського голову Винників намагалися відправити у відставку торік, адже він не йшов на змову з певними силами, котрі вимагали дерибану землі. Від відставки міського голову — родича ректора Українського католицького університету Бориса Гудзяка — рятувала добра репутація серед місцевої громади.

Війна за Винники тривала сувора — погрози, залякування. Подібне було і в іншому містечку під Львовом — Лисиничах — міські голови Винників і Лисиничів навіть проводили спільні прес–конференції, вимагаючи від прокуратури та СБУ захистити їх від тиску. Тож, як розповів пан Бень, міський голова Винників був змушений навіть поставити у власному кабінеті систему відеоспостереження — він боявся, що в кабінет можуть вкинути будь–що за його відсутності. За словами пана Богдана, «ці записи можуть підтвердити, що мер у момент затримання перебував на роботі, а не в ресторані, де йому нібито дали хабара». Як наголосив Бень, інший затриманий, Любомир Леськів, котрого назвали «посередником» у земельній оборудці, продавав свою земельну ділянку, на яку має відповідні документи, а не «вирішував чиюсь корупційну справу».