НОВИНИ ПЛЮС

13.02.2010

Зона небезпеки

Верховна Рада України оголосила території міста Калуш та сіл Кропивник і Сівка–Калуська Калуського району Івано–Франківської області «зоною надзвичайної екологічної ситуації». Такий статус населені пункти отримали внаслідок прийнятих свого часу неправильних рішень щодо розташування й експлуатації споруд для захоронення радіоактивних, токсичних та інших відходів та способу ліквідації шахтних порожнин.

Чавунне «золото»

У ніч на 10 лютого у двох районах Харкова невідомі зловмисники викрали 58 (!) чавунних кришок від люків. Як повідомляють у прес–службі Харківської міської ради, «насторожує послідовність, з якою було вчинене зухвале викрадення комунального майна: 46 люків підряд лише в одному Жовтневому районі». Місцеві комунальники зазнали неабияких збитків: пункти металобрухту купують такий метал за ціною гривня за кілограм, а для комунальників кожен люк масою близько 40 кг коштує 890 гривень.

Політаємо

Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» навесні почне виконувати власні регулярні рейси з Києва до Одеси та з Києва до Донецька. Як повідомляє прес–служба «МАУ», новий прямий рейс «Київ — Одеса» виконуватиметься, починаючи з 29 березня, щодня, крім суботи, а прямі рейси «Київ — Донецьк» здійснюватимуться, починаючи з 27 квітня, щодня, крім неділі.