Горобинові помідори

Горобинові помідори

Коли літо добігає кінця і вже щільно поставлено банки з консервацією на холодну пору, відповідальні господині однак не збавляють запалу зробити ще більші запаси. І кабачків-помідорів можна доробити. Ось іще трохи нових й оригінальних рецептів.

Прошу, панночко, до чаю

Прошу, панночко, до чаю

Можливості всесвітньої інтернет-мережі практично безмежні: сидячи біля комп’ютера, можеш знайти собі рецепти страв хоч польських, хоч американських, хоч мешканців західноафриканської країни Буркіна-Фасо — якщо, звичайно, знаєш мови. Особливих проблем iз польською не мають мешканці Західної України.

Від доньки — до матері

Від доньки — до матері

Інколи у це складно повірити, але підлітки можуть зчиняти скандал iз приводу того, що мама не дозволяє самостійно господарювати на кухні. От хочу саме сьогодні приготувати пудинг (якого ніколи не готувала, більше того — навіть яєшню ніколи власноруч не смажила) — і все!

Великі ідеї Фаберже у виконанні маленьких перепiлок

Великі ідеї Фаберже у виконанні маленьких перепiлок

Спробуйте з першого разу повторити скоромовку: «Пильно поле пильнували, перепелів полювали». Якщо не вдасться — радять психологи — бажано трішки поліпшити пам’ять і підкоригувати уяву. Особливо це стосується дітей і підлітків. А найкраще допоможуть у цьому перепелині яйця — у п’ять разів менші за курячі.

Були б помідори, а розсіл приготуємо

Були б помідори, а розсіл приготуємо

Сезон заготовок на зиму — у розпалі. І всім відомо, що у доброї господині мають бути про запас помідорчики на закуску чи до гарніру. Або консервований салат з томатами, чи домашній сік із них. Якщо ще не придумали, що цікавенького занести до льоху, — ознайомтеся з класикою консервування помідорів і навіть космічними мотивами.

Ховаємо літо про запас

Ховаємо літо про запас

Уродили вишні, абрикоси, яблука, малина і сливи, тож узимку ласуватимемо пирогами із запашним джемом і варениками з варенням. Шматочками літа присмачуватимемо сніданки, обіди й вечері, якщо, звичайно, не лише вкидатимемо до рота свіжі ягоди і фрукти, а й заморозимо чи законсервуємо частину врожаю. Ще не знаєте як? Допомагаємо знайти варіанти.

Угорка з незвичайними сусідами

Угорка з незвичайними сусідами

Є немало тих, хто мліє від смаку сливи з шоколадом. Саме для вас і тих, хто хоче спробувати щось нове, — варення зі слив і шоколаду. Для приготування потрібно: 2 кг твердих слив (ідеально підходить угорка), кілограм цукру, плитка справжнього чорного шоколаду, третина чайної ложки лимонної кислоти (не обов’язково), 200 г якісного вершкового масла.

Літечко краснеє

Літечко краснеє

Можна знаходити довідники і вичитувати, скільки корисних складових сховалося у вишнях чи полуницях. А можна милуватися літніми дарами і просто знати, що вони суперкорисні. І їсти їх зараз — багато-багато, у різних варіаціях. І запастися смакотою до наступного врожаю — щоб згадувати про прекрасне літо, коли настануть холоди.