«Гнилий кабак» — «японцям»

«Гнилий кабак» — «японцям»

15 березня — у Всесвітній день прав споживача — активісти рухів «Не будь байдужим!», «Дріжджі», «И так поймут!» вручили антипремію «Гнилий кабак­2012» найбільш послідовному українофобському закладу громадського харчування. За результатами моніторингу, ним стала мережа ресторанів «Муракамі». Активісти розповіли, що неодноразово звертали увагу адміністрації на порушення мовного законодавства, залишаючи записи в книзі пропозицій та відгуків, однак марно. Тож після прес­конференції у столичному інформагентстві «Укрінформ», де було підбито підсумки акції, активісти і журналісти вирушили до станції метро «Театральна», де в одному з ресторанів мережі «Муракамі» вручили антиприз адміністратору закладу.

Свято доброчинцiв

Свято доброчинцiв

Добрі справи повинні робитися тихо. Але їх визнання на національному рівні надихає більшу кількість людей творити добро і розвивати в країні культуру благодійництва. Тож минулого тижня в «Українському домі» під патронатом Асоціації благодійників України та Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» відбулася церемонія нагородження переможців і лауреатів конкурсу «Благодійна Україна».

«Еліта», яка вбиває

«Еліта», яка вбиває

Лікарі оцінюють як важкий стан здоров’я Володимира Веременка, молодого чоловіка, який був за кермом «Жигулів», коли автівку протаранив «Ренж ровер» дружини помічника тренера ФК «Динамо» Сергія Реброва — Людмили. З ночі 14 березня (ДТП сталася приблизно о 22.00) чоловік перебуває в 17­й столичній лікарні зі складними політравмами. Ребров, за даними деяких ЗМІ, пообіцяв оплатити лікування постраждалого та, за потреби, його переведення в іншу клініку навіть за кордоном. Однак 19­рiчної дружини Веременка Євгенії ніхто не поверне — дівчина померла за кількадесят хвилин після того, як її витягнули з перекинутих «Жигулів». Євгенія була на п’ятому місяці вагітності.

Інакше — самосуд!

Інакше — самосуд!

У приморському місті не вщухають пристрасті навколо трагічної дорожньо–транспортної пригоди, в якій загинули двоє медикiв. Городяни продовжують збирати кошти на лікування травмованого внаслідок фатального зіткнення 9 березня карети швидкої допомоги й іномарки 42–річного чоловіка. Здоров’ю ж його 22–річного сина, який фактично двічі перебував за крок від смерті (на момент зіткнення його перевозили у «швидкій» у супроводі медиків і батька у стані коми), наразі нічого не загрожує. 32–річного офіцера СБУ, який своїм «Фольксвагеном» і протаранив на перехресті в центрі Феодосії машину швидкої допомоги, невдовзі перевезли до відомчого госпіталю у Сімферополі.

Майже по–голлівудськи

Майже по–голлівудськи

Двоє засуджених Петрівської колонії суворого режиму, що в Кіровоградській області, намагалися втекти просто з подвір’я виправного закладу. На спортмайданчик «зони» спустився 4–місний гелікоптер, в якому перебували співучасники втечі з муляжем автомата Калашникова. Чергові зміни зреагували оперативно, тож утікачів та їхнiх посібників було затримано. Як повідомила прес–служба Державної пенітенціарної служби України (ДПСУ), наразi проводять слідчі дії із затриманими i встановлюють додаткові факти та причини події.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

По коліна в заметах

По коліна в заметах

Тільки у Львові за два дні випали рекордні понад 45 млн. кубометрiв снігу — середня висота снігового покрову становила 29 см. Рух міського транспорту вдалося відновити лише вчора. Як повідомили в управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій у Львівській області, упродовж доби зі снігу витягли понад півтори тисячі авто. Проте вчора у західних областях без сполучення залишалися 70 населених пунктів. Під’їзд до ще майже двох сотень містечок і сіл був ускладнений.

Не платять тільки «крутелики»

Не платять тільки «крутелики»

Менше місяця залишилося до подорожчання транспортних засобів (ТЗ), які ввозять з–за кордону. Днями Кабмін таки підтримав ініціативу Міністерства економіки, запровадивши додатковий збір за ввезення іномарок: з двигуном до 1,5 літра доведеться додатково сплатити 6,46% від загальної вартості ТЗ, 12,95% — за авто, двигун якого має більше 1,5, але не перевищує 2,2 літра.

Всі статті рубрики