«Еліта», яка вбиває

19.03.2013
«Еліта», яка вбиває

На мiсцi ДТП: «Жигулi» догори колесами, а джип Ребрової — лише з потрощеним бампером. Фото з сайта football24.ua.

Лікарі оцінюють як важкий стан здоров’я Володимира Веременка, молодого чоловіка, який був за кермом «Жигулів», коли автівку протаранив «Ренж ровер» дружини помічника тренера ФК «Динамо» Сергія Реброва — Людмили. З ночі 14 березня (ДТП сталася приблизно о 22.00) чоловік перебуває в 17­й столичній лікарні зі складними політравмами. Ребров, за даними деяких ЗМІ, пообіцяв оплатити лікування постраждалого та, за потреби, його переведення в іншу клініку навіть за кордоном. Однак 19­рiчної дружини Веременка Євгенії ніхто не поверне — дівчина померла за кількадесят хвилин після того, як її витягнули з перекинутих «Жигулів». Євгенія була на п’ятому місяці вагітності.

Сталося ця страшна аварiя на страшній трасі Київ—Обухів, так званій старій Обухівській дорозі. Страшною цю трасу називають тому, що нею прямують в елітне «палацове» поселення Кончу­Заспу депутати, держчиновники, «зірки». Захищені розумінням власної безкарності, вони не вельми шанують правила дорожнього руху. Та й автомобілі мають більш безпечні, ніж допотопні «народні» «Жигулі» чи «пластмасові» «Матіси».

Так, у випадку з остан­ньою ДТП Людмила Реброва відбулася, як­то кажуть, переляком — від травм захистив добротний важкий джип. Судячи з відео з місця пригоди, його винесло на зустрічну смугу. Утім слідство триває, коментарів ніхто не дає. Повідомляють лише, що дружина колишнього легендарного футболіста була тверезою. Жінка, як повідомляли слідчі на наступний після аварії день, «у шоковому стані й не може зрозуміти, як таке сталося», а водій «Жигулів» тільки позавчора прийшов до тями, і його ще мають опитати.

Помічник головного тренера «динамівців», який негайно прибув на місце пригоди на своєму «Астон мартіні» (тренувальна ж база клубу «Динамо» — зовсім недалеко від місця НП), розповсюдив коментар для преси, в якому обурюється, що таку увагу приділили не йому, публічній особі, а його «непублічній» дружині. «Людмила дуже переживає, їй боляче, це жахлива трагедія. На жаль, історії з ДТП у нас в країні — не рідкісні», — коментує Сергій Ребров. І можна додати — не рідкість саме на цій «елітній» автодорозі. «УМ» порахувала, що за останні три з половиною роки це четверта аварія зі смертельними наслідками, яку спричинили так звані «публічні люди» і держчиновники.

Так, напередодні нового, 2013­го, року на пішохідному переході збив жінку продюсер і композитор Костянтин Меладзе. Судячи з місця події і сили удару, ЗМІ припускали, що причиною трагедії могло бути перевищення швидкості. Утім усі крапки розставить слідство, яке... і досі триває. А пройшло ж уже три місяці!

Згадаймо і схожу трагедію, яку спричинив колишній мер Києва Олександр Омельченко на цій дорозі, зовсім неподалік від місця, де вона вливається в Столичне шосе. Сталося це в листопаді­2009. Загинув 48­річний місцевий мешканець, який переходив дорогу на пішохідній «зебрі».

Ще одна трагедія з обтяжливими обставинами відбулася наприкінці липня 2011 року — тоді п’яний чиновник на «Лексусі», виїжджаючи з Кончi­Заспи, врізався ззаду в «Ланос», який викинуло на припарковані поруч автівки. Один iз пасажирів «Ланоса» загинув на місці, а винуватець спробував втекти, та врізався у дерево. За даними очевидців, відразу після того, як водія «Лексуса» впіймали даішники, за ним прибула автівка з номерами адміністрації Президента. Невдовзі стала відомою і персона винуватця аварії — це Володимир Опанасенко, директор держпідприємства «Зал офіційних делегацій» в аеропорту «Бориспіль». Опанасенко недовго пробув під вартою — його випустили під підписку про невиїзд, а свідчення очевидців про те, що держчиновник був п’яний мов чіп, спростували, мотивуючи тим, що 62­річний чоловік страждає на цукровий діабет і взагалі «не вживає».

Ніхто з винуватців згаданих ДТП на трасі Київ—Обухів не постраждав більше, ніж муками сумління. Ніхто з них не відсидів від трьох до восьми років, як передбачає КК. У випадку з Меладзе та Омельченком родичі загиблих отримали щедрого відкупного — і відкликали свої претензії до автовбивць.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>