Президент, якому довіряють

Президент, якому довіряють

Парламент Естонії переобрав чинного главу держави Тоомаса Хендріка Ільвеса на другий п’ятирічний президентський термін. Його єдиним суперником був 47–річний депутат Європарламенту Індрек Таранд. За 57–річного Ільвеса позавчора проголосували 73 зі 101 депутата Рійгікогу — парламенту Естонії. Таранда підтримала лише Центристська партія, фракція якої налічує 22 депутати і вороже ставиться до трьох інших парламентських партій.

Новини «під ковпаком»

Новини «під ковпаком»

Співробітники Новозеландської пресової асоціації (New Zealand Press Association, або NZPA) вчора відпрацювали останній день. Після 131 року діяльності цю найстарішу в Новій Зеландії та одну з найстаріших у світі інформаційних агенцій було офіційно ліквідовано — «у зв’язку з кризою на ринку друкованих ЗМІ». Упродовж останніх років ринок преси в Новій Зеландії пройшов через процес консолідації: щоденні газети перейшли у власність більш потужних австралійських медіа–груп, як–то Fairfax чи APN News and Media. І вітчизняна інформагенція виявилася просто непотрібною. Більше того — як зазначає агентство «Франс пресс», нині на світовому ринку преси окреслюється тенденція відмови великих медіагруп від послуг не лише регіональних, а й великих міжнародних новиннєвих агентств: їм цілком достатньо інформації від власних кореспондентських мереж.

Віднесені вітром революції

Віднесені вітром революції

Після повалення режиму Муаммара Каддафі в Лівії буде розміщено 200 беззбройних військових спостерігачів та 190 поліцейських інструкторів, які допомагатимуть в організації виборів і сприятимуть наведенню порядку. Такі дані містяться в плані дій ООН, спрямованих на стабілізацію ситуації після революції в Лівійській Джамахірії. Цей документ опубліковано на сайті організації Inner City Press, яка відстежує події в Організації Об’єднаних Націй. Водночас у плані наголошується, що всі ці пропозиції можуть бути реалізовані тільки за умови відповідного запиту від перехідного уряду Лівії та схвалення з боку Ради безпеки ООН.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

По–робочому в «чисто приватній» обстановці

По–робочому в «чисто приватній» обстановці

Повернувшись із робочої поїздки на Рівненщину, де відзначав 450–річчя Пересопницького Євангелія, Віктор Янукович учора вирушив до Польщі. Як зазначив міністр канцелярії польського президента Броніслава Коморовського Славомір Новак, візит українського гаранта — «суто приватний». Хоча на сайті нашого глави держави його названо «робочим». За словами голови АП Сергія Льовочкіна, Януковича запросив особисто Коморовський. Лідери двох держав планували обговорити теми європейської інтеграції України, зокрема питання завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС. Нагадаємо, з 1 липня й до кінця року Польща головує в Євросоюзі, а у вересні у Варшаві відбудеться саміт «Східного партнерства», учасницею якого є Україна. Тож двом президентам, один із яких принаймні на словах прагне в ЄС, а інший усіляко підтримує в цьому прагненні Україну, було про що поговорити у форматі віч–на–віч.

«Спасибi жителям Донбасу...»

«Спасибi жителям Донбасу...»

Близько 15 годин допиту пережив керівник фан–сектору футбольного клубу «Динамо» Андрій Кориновський у Печерському райуправлінні міліції Києва. Спершу правоохоронці заперечували факт затримки вболівальника, та й у списках зареєстрованих на допит він позавчора не значився. Утім зрештою зізналися: Кориновського викликали як свідка для надання свідчень у справі про побиття фанатами колишнього охоронця й водiя стадіону Андрія Саламатова. Нагадаємо, інцидент стався під час матчу «Динамо» — «Карпати» 7 серпня, коли Саламатов виконував роботу стюарта i зірвав банер у секторі львiв’ян із зображеннями Степана Бандери та Романа Шухевича, за що й отримав стусанів від фанатів обох клубів. Пізніше з’ясувалося, що Саламатов не приховує свої відверто антиукраїнські погляди.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

І знову вінок проти Януковича!

І знову вінок проти Януковича!

За мотивами акцій протесту, які відбулися в Києві 24 серпня, є перша ув’язнена особа. І зовсім не «бойовик», який кидався на «беркутівців». Учора міліція повідомила про те, що Шевченківський районний суд Києва засудив до 10 діб адміністративного арешту «жінку 1948 року народження». «Порушниця зірвала з вінка, покладеного Президентом України Віктором Януковичем до пам’ятника поету, пам’ятну стрічку та пошкодила її, при цьому брутально висловлюючись», — повідомило Управління зв’язків із громадськістю МВС. Порушницю порядку звуть Галина Швидка.

«Про це страшно згадувати дотепер»

«Про це страшно згадувати дотепер»

Круїз теплохода «Адмірал Нахімов» за маршрутом «Одеса — Батумі — Одеса» на перетині літа і осені 1986–го мав стати останнім у багатій історії справді легендарного судна, на якому, до речі, знімався і відомий фільм «Дами запрошують кавалерів». Після цього корабель, збудований у Німеччині в 1925 році, збиралися порізати на металобрухт. За іншими даними, на «Мосфільмі» планували використати корабель «Адмірал Нахімов» для зйомок фільму–катастрофи. Проте катастрофа сталася не в кіно, а в реальному житті...

Ще в 1996 році я був першим журналістом, який поцікавився долями всіх пасажирів «Адмірала Нахімова», що купували путівку в Дніпропетровську. Містика, але у кожного з них, навіть у тих, хто врятувався, життя склалося трагічно...

Всі статті рубрики