НОВИНИ ПЛЮС

31.08.2011

Справа Гонгадзе

Генерал Олексій Пукач частково визнає свою провину у скоєних злочинах. «Він визнає, що власноруч скоїв убивство Гонгадзе, водночас стверджує, що зовнішнє спостереження за журналістом було законним», — розповіла «Українській правді» адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко за підсумками перших допитів Пукача в суді. Окрім того, Пукач відмовляється визнавати провину в знищенні документів, які стосувалися спостереження за Гонгадзе, в 2003 році. «Каже, що він документи не знищував, а це робили його підлеглі, коли він був у відпустці. Складається враження, що Пукач клеїть дурня», — вважає Теличенко.

Сектор газу

Прем’єр–міністр Микола Азаров вважає, що одне з головних завдань уряду — скоротити обсяги закупівель російського газу. «Ми ставимо дуже амбітне завдання перед собою: протягом найближчих років скоротити обсяги закуповуваного в Росії газу в три рази», — заявив Азаров учора в Харкові на нараді з адміністративно–господарським активом області. «Нам зараз вугіллям палити дешевше, ніж газом», — цитують Азарова «Українські новини».

Окрім того, Прем’єр зізнався в розмові з журналістами видання «Кореспондент», що українська сторона провела консультації про перспективи розриву газової угоди з Росією.

Справа Луценка

У кримінальній справі за обвинуваченням екс–міністра внутрішніх справ Юрія Луценка планується допитати 148 свідків. Про це повідомив представник державного обвинувачення Євген Зінченко по закінченню судового засідання.

Партактив

На засіданні новообраної політради Соцпартії ухвалили рішення про початок переговорів про об’єднання лівих партій.

* * *

Лідер партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко заявив, що рішення про об’єднання його політичної сили з Партією регіонів ще не остаточне. «Із партійцями ми розпочали дискусію, почали розмову про це», — сказав віце–прем’єр в інтерв’ю каналу «Інтер»,

* * *

Європейська партія України готова об’єднатися в одну структуру з партією «Громадянська позиція». Про це заявив лідер Європейської партії, нардеп від «НУНС» Микола Катеринчук в ефірі радіо «Свобода». «ГП» очолює інший нардеп від «НУНС» — Анатолій Гриценко. За словами Катеринчука, вони «вже домовилися на рівні обласних керівників, керівництва виконкомів», але хочуть, щоб це було «ширше об’єднання, а не тільки дві політичні партії чи лідери».