Закон, який злякав

Закон, який злякав

Віктор Ющенко підписав зміни до закону про вибори Президента, що були ухвалені в середу Верховною Радою. Глава держави довго не вагався: на легітимізацію закону пішла одна доба. Акт вступить у силу одразу після опублікування в офіційній пресі.

Братні шпигуни, ворожа СБУ

Братні шпигуни, ворожа СБУ

Шпигунський скандал в Україні багатьом нагадує єврейський анекдот. Коли днями Служба безпеки України впіймала на Одещині п’ятьох російських шпигунів «при виконанні», всіх цікавило, як виправдається Федеральна служба безпеки РФ. І вона видала «правдоподібну версію» у стилі «самі винні». Проте справжньою «хохмою» стала реакція основної проросійської сили в Україні — Партії регіонів.

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Найпростіший шлях не допоможе

Найпростіший шлях не допоможе

Економічна ситуація в Україні є значно гіршою, ніж її оцінює уряд. Саме так нині стверджують незалежні аналітики, а вчора цей висновок підтримав і глава держави. Скажімо, Держкомстат досі не оприлюднив офіційні дані щодо динаміки внутрішнього валового продукту в 2009 році. Міністр економіки Богдан Данилишин оцінює падіння ВВП України у 12%, але експерти вважають такі оцінки намаганням Кабміну видати бажане за дійсне. Виконавчий директор Національного банку з економічних питань Ігор Шумило вважає, що цей показник знизився на 14,5%, а Віктор Ющенко на вчорашній нараді з банкірами оприлюднив ще стриманішу оцінку — мінус 15 відсотків.

Сто п’ять на одного

Сто п’ять на одного

Важко сказати, які саме фактори вплинули на емоційний стан депутатів Харківської обласної ради від фракції Партії регіонів, але позавчора ввечері вони несподівано оголосили недовіру голові облдержадміністрації Арсена Авакова у відставку. Причому з численними порушеннями визначеної законом процедури. Можливо, на харків’ян подіяв приклад дніпропетровських колег, котрі в середу трохи раніше ухвалили аналогічне рішення щодо свого «губернатора» — Віктора Бондаря, котрий, до речі, так само висловився на підтримку Юлії Тимошенко в другому турі виборів?

Скажу чесно...

Скажу чесно...

Учора зранку сам придумав цю передвиборчу «мислю», а в обід уздрів її ж в інтернеті у вигляді анекдоту.

Песиміст: «Жах! Один із цих двох ... (лайка) переможе!»

Оптиміст: «Ура! Принаймні один із цих ... (лайка) програє!»

Я не хочу нав’язувати свій вибір іншим. Так, я післязавтра оберу третю графу і вперше в житті проголосую «проти всіх». Багато хто, зокрема головний пастир моєї церкви, та й навіть ще поважніший ієрей, котрий очолює церкву багатьох моїх друзів, називають такий вибір «втечею од відповідальності». Але я дозволю собі не погодитися. Вважаю, навпаки, — я став дорослішим. Маю силу сказати «ні», двічі — «ні». Не долучатися до табору переможців (чи переможених), який чужий мені по духу. Не хочу брати на себе приблизно 50% відповідальності за безмір, що чинитиметься в країні після 7 лютого.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ігор Попов: Суспільству не треба «революцій». Люди хочуть, щоб переміг сильніший

Ігор Попов: Суспільству не треба «революцій». Люди хочуть, щоб переміг сильніший

У середу Верховна Рада ухвалила закон, який міняє механізм діяльності виборчих комісій. Він знімає проблему кворуму і передбачає можливість заміни членів комісій без участі однієї з кандидатських сторін. Учора Президент завізував такі зміни — закон набув чинності. Ми розмовляли із заступником глави секретаріату Президента, представником Віктора Ющенка в парламенті Ігорем Поповим якраз у той час, коли Верховна Рада розглядала скандальний проект Партії регіонів на позачерговій сесії. Депутати заслуховували всі поправки, а Попов протягом усієї розмови стежив за трансляцією з сесійної зали на телеекрані.

Попов здобув вагу в політиці ще як багаторічний голова Комітету виборців україни, тож цікаво почути його оцінки не лише як члена конкретного політичного табору, а і як фахівця з виборчого права взагалі. Як і Ющенко, Ігор Попов у другому турі має намір голосувати «проти всіх». Для нього нема значення, хто з двох кандидатів переможе: головне, щоб вибори пройшли чесно, без «силових» сценаріїв.

Всі статті рубрики