НОВИНИ ПЛЮС

05.02.2010

Розбір польотів

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти одного з суддів Київського апеляційного адміністративного суду за підозрою у прийнятті завідомо неправосудного рішення. У зв’язку з цим Генпрокуратура направила до Вищої ради юстиції подання про звільнення судді з посади.

Нагадаємо, довкола цього суду недавно виник конфлікт між БЮТівцями та «регіоналами». Депутати Бондик, Мірошниченко і Тедеєв увірвалися в кабінет голови суду Анатолія Денисова і намагалися отримати інформацію про порядок розподілу виборчих справ у суді.

Справа спостерігачів із Грузії

Грузинська неурядова організація «Справедливі вибори і міжнародне суспільство демократії» пошле спостерігачів на другий тур виборів Президента України, попри заклик глави своєї держави Михаїла Саакашвілі утриматися від такого кроку. Спостерігачі «Справедливих виборів...» заявили, що одержали відповідну акредитацію, бо представляють організацію ENEMO (Місію міжнародних спостерігачів). Від «Справедливих виборів...» в Україні вже півтора місяця працює шість довгострокових грузинських спостерігачів, перед другим туром в Україну прибули ще 26.

Нагадаємо, Партія регіонів скаржилася на втручання в українські вибори сотень і навіть тисяч грузинських молодиків без належної кваліфікації та акредитації в ЦВК України. За даними газети «Коммєрсант–Україна», «відбій» масовому приїзду грузинів на другий тур наших виборів дала Юлія Тимошенко, яка зробила висновок, що шкода від гучних обвинувачень «регіоналів» більша за користь, яку приносять грузинські спостерігачі для спостереження за виборами на Донбасі.

Акції

Сьогодні на Софійській площі відбудеться молитва за Україну з предстоятелями християнських церков України. У заході братиме участь Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко.

Президент підтримав репресованих

Президент України доручив вжити додаткових заходів для дер­жавної підтримки колишніх політичних в’язнів і репресованих та їхніх громадських організацій. Про це йдеться в указі Віктора Ющенка, розміщеному на офіційному сайті. Зокрема, Кабінету Міністрів доручено проаналізувати стан додержання законодавства щодо реабілітації та підтримки репресованих, розробити програму соціального захисту колишніх політичних в’язнів, членів їхніх сімей на 2010—2015 роки, Київській міськ­держадміністрації — невідкладно опрацювати питання щодо забезпечення Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих належним приміщенням тощо.

Противсіх повернув старе прізвище

Екс–кандидат у президенти Василь Противсіх повернув собі колишнє прізвище, знову ставши Гуменюком. Про це повідомила агенція «Українські новини». У другому турі Противсіх–Гуменюк закликав підтримати Віктора Януковича, «технічним кандидатом» якого він насправді був.