ЦИТАТИ ТИЖНЯ

05.02.2010

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради,
— про політичні баталії та роботу парламенту:

— Ці безпринципні політичні сутички, патологічні судоми і «діловарство», яке особливо виразно виявляється під час виборчої кампанії, — це проблема для країни. Але, очевидно, це ще півбіди. Проблема в тому, що в країні рішуче нічого не робиться, вона загнана на трясовину, тримається на хаосі та інерції. Вдумайтесь, сама влада фактично оголосила всю країну ворогом влади і штовхає народ у вигрібну яму. Ми вже почина... ми все починаємо і нічого не завершуємо, і нічого не завершили.

(Із виступу на відкритті VI сесії ВР)

 

Леонід Кравчук,
перший Президент України,
— про те, що Янукович дарма відмовився від дебатів із Тимошенко:

— Знаєте, коли ми йшли на дебати з Кучмою... Коли йому запропонували дебати, він не відмовлявся, хоча, якщо порівняти Януковича сьогодні і Кучму тоді, то перший — Цицерон. Утім, Кучма пішов на дебати. Він мови не знав, а його ораторські «таланти» всім відомі. І знаєте, що люди в Донецьку сказали після наших дебатів? Дивись, кажуть, цей Кравчук прийшов, «хольоний», «красіво одєтий», «говоріт на нєпонятном язикє»... До чого я веду? До того, що не все сприймається однозначно, мовляв, хто красивіше говорить, той і перемагає.

(«День»)

 

Сергій Терьохін,
народний депутат від БЮТ,
— про унікум Тимошенко:

— Коли в лютому 2005 року парламент уперше голосував за її призначення на пост Прем’єр–міністра, вона піднялася навшпиньки для того, щоб подивитися в зал. Це було зворушливо. Але при цьому кисті рук, які лежали на парапеті, побіліли. І це виглядало загрозливо. Вона — бульдозер, який стоїть навшпиньки. Вона — жінка, яка ввійде в історію світу, незалежно від її політичного майбутнього в нашій державі.

(«Українська правда»)

 

Володимир Гришко,
співак — колишній радник Ющенка, який тепер підтримує Януковича,
— про те, хто з команди Я. міг би займатися культурою:

— Там багато таких людей. Перш за все, це шляхетна жінка Ганна Герман, яка дуже ерудована, розуміється в естраді, опері й класиці. Їй небайдуже майбутнє культури України. А також великий реформатор, людина правди, людина–професіонал — це пан Микола Азаров. Йому теж небайдужа українська культура, архітектурні пам’ятки нашої держави та інші нетлінні цінності.

(УНІАН)

 

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр,
— про втому від політики:

— Я, на жаль, уже втомилася від цієї політики, від цих зрад, від цих принижень, від усіх дискредитацій і бруду, просто, як нормальна людина, втомилася.

(«Укра­їнсь­ка правда»)