З Українського дому — в асоційовані члени

З Українського дому — в асоційовані члени

Учорашній міжнародний форум «Україна–Європа», який проходив в Українському домі у Києві, став, радше, розмовою про зовнішню політику України. У «програмній» промові Президента Віктора Ющенка основними зовнішньополітичними темами були стосунки з Євросоюзом та Росією. Глава держави спробував надати прискорення нашому інтеграційному руху. Заявивши, що Україну найбільше влаштував би статус асоційованого члена ЄС, він сказав, що така ідея Києва вже розглядається на політичному та експертному рівні в Євросоюзі, і «я сподіваюся, до вересневого саміту Україна—ЄС ми знайдемо те змістовне формулювання, яке відповідатиме українським прагненням».

Кожа ще покаже?

Кожа ще покаже?

Колишній заступник командира спецзагону ДАІ «Кобра», підполковник міліції Олексій Кожа завтра збирається оскаржувати своє звільнення в суді. Нагадаємо, що пана Кожу «відставили» на колегії МВС, коли Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк розповів присутнім та Президенту про випадок на одній зі столичних доріг. Тоді Кожа нібито нахабно підрізав авто спікера на крутому джипі, не поступався дорогою, а коли охоронці таки змусили його здати праворуч, показав Яценюку грубий жест із середнім пальцем.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У бій ідуть «старики»?

У бій ідуть «старики»?

До складу Ради старійшин уже увійшли екс–Президент Кравчук, екс–прем’єр–міністри Вітольд Фокін, Євген Марчук, Валерій Пустовойтенко, колись віце–прем’єр і посол України у Великобританії Сергій Ко­місаренко, екс–секретар РНБО, нині директор Інституту проблем національної безпеки Володимир Горбулін. Також найближ­чим часом до «старійшин» нібито мають приєднатися Борис Патон, Борис Олійник та Іван Дзюба.

«Підстав для створення єдиної партії дедалі менше»

«Підстав для створення єдиної партії дедалі менше»

Група народних депутатів учора зареєструвала у Верховній Раді законопроект про внесення змін до парламентського регламенту. Схвалення цього закону допомогло б розв’язати парламентську кризу, відзначив на вчорашній прес–конференції один з авторів про­екту, «нашоукраїнець» Микола Катеринчук.

Куди поїхав цирк?

Куди поїхав цирк?

Київська міська рада, як і Верховна, вперто прогулює сесійні засідання. Тож заплановані на вчора збори (як і кілька попередніх) також не відбулися. І річ тут не в НАТО. А в чому? Важко сказати... Спочатку в усьому звинуватили «Еліту–центр», точніше, відповідну комісію, яка не встигла підготувати для депутатів Київради доповідь про митарства колишніх вкладників. Потім секретар Київради Олесь Довгий вигадав іншу причину: його колегам, мовляв, слід поліпшити умови праці, підрихтувати приміщення, нагріти крісла, заточити олівці тощо. Блуканина між трьох стільців на десяти поверхах Київради триває, мабуть, й досі. В усякому разі депутати в сесійній залі так і не з’являються. Тільки тепер вже ніхто не пояснює, з якого доброго дива це відбувається.

Всі статті рубрики