ЦИТАТИ ТИЖНЯ

29.02.2008

Віктор Ющенко,
Президент України
— про референдум щодо вступу в НАТО:

— Нас ніхто не запрошує в НАТО... Чи можна в Україні проводити референдум з питання, якого не існує? З таким же успіхом можна було б проводити референдум: «Чи є життя на Марсі?»

(«Форум»)

 

Арсеній Яценюк,
Голова Верховної Ради
— про те, чи підтримує він ідею дострокових виборів:

— Ви знаєте мою позицію як керівника парламенту: будь–який здоровий на голову Голова парламенту не може виступати за розпуск парламенту.

(«Форум»)

 

Раїса Богатирьова,
секретар Ради нацбезпеки
— про те, чи буде розблоковано роботу парламенту:

— Я ж не гадалка, я тільки секретар РНБО. Говорю по факту. Верховна Рада буде працювати. Якщо парламент і політичні лідери не зможуть домовитися, то відповідна оцінка на наступних виборах буде і цим політикам, і політичним силам.

(НТН)

 

Олександр Турчинов,
перший віце–прем’єр–міністр
— про критику з секретаріату Президента на адресу уряду:

— Кожен повинен займатися своєю справою. Уряд повинен працювати в межах Конституції, виконуючи соціально–економічні програми й бюджет. Ми не дозволяємо собі критикувати Президента, тому що вважаємо це не коректним. Як мінімум. Що стосується секретаріату, то це технічний орган, який повинен готувати Президенту документи, забезпечувати графік його роботи. Мені здається, СП не має повноважень щодня критикувати уряд. Нехай це залишиться на їхній совісті. Головне, щоб це їм не заважало забезпечувати роботу Президента.

(«Українська правда»)

 

Леонід Кравчук,
колишній Президент України
— про те, що суперечності у стосунках між органами влади треба вирішувати не публічно:

— Я вам скажу: коли Іван Плющ був Головою Верховної Ради, я — Президентом, а Леонід Кучма — Прем’єром, в моєму кабінеті стіни здригалися від суперечок. Але хто–небудь зараз знає про це? Ні!

(«Факти і коментарії»)