Кожа ще покаже?

29.02.2008

Колишній заступник командира спецзагону ДАІ «Кобра», підполковник міліції Олексій Кожа завтра збирається оскаржувати своє звільнення в суді. Нагадаємо, що пана Кожу «відставили» на колегії МВС, коли Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк розповів присутнім та Президенту про випадок на одній зі столичних доріг. Тоді Кожа нібито нахабно підрізав авто спікера на крутому джипі, не поступався дорогою, а коли охоронці таки змусили його здати праворуч, показав Яценюку грубий жест із середнім пальцем.

Натомість пан Кожа стверджує, що ніяких «факів» він не показував, а лише помахав спікеру долонею, мовляв, проїжджай. Як повідомляє газета «Сєгодня», нині підполковник вимагатиме сатисфакції в суді саме через швидке й необґрунтоване, на його думку, звільнення: по–перше, оскаржуватиме підставу для звільнення (дискредитація звання офіцера), а по–друге, саму процедуру звільнення (спочатку зняли, а потім оголосили).

За словами підполковника, повертатися на службу він не збирається. Але до суду йде через принцип — від формулювання звільнення залежить розрахунок пенсії. За даними «Сєгодня», пан Кожа — вдівець (дружина загинула кілька років тому) і сам виховує неповнолітню доньку. При цьому він продовжує відхрещуватися від чотирьох дорогих іномарок, які йому приписують.

Натомість у Департаменті Державтоінспекції «УМ» повідомили, що спецпідрозділ ДАІ «Кобра» продовжує працювати у звичному режимі під керівництвом заступника командира Сергія Духоти. Тут воліють не коментувати плани міністра внутрішніх справ Юрія Луценка розформувати цей елітний підрозділ. Але, як стало відомо «УМ» з інших джерел на Богомольця, 10, до кінця тижня «Кобра» все ж не доживе.