НОВИНИ ПЛЮС

29.02.2008

Україна таки розрахувалася за газ

Україна погасила борг перед «Газпромом» і готова сплачувати щоденно за спожитий газ, якщо їй будуть надані акти про постачання газу. «Незважаючи на шантаж, гучні заяви, уряд у складних умовах знайшов можливість підтримати НАК «Нафтогаз», і в результаті розрахунки були проведені і станом на 8–му годину ранку середи були завершені», — відзначив в інтерв’ю «5–му каналу» перший віце–прем’єр Олександр Турчинов. Заступник Тимошенко при цьому сказав, що Україна «розраховувалась в односторонньому порядку», бо «Нафтогаз» не отримав від «Укргаз–Енерго» та «РосУкрЕнерго» відповідних документів та актів. «На сьогодні в нас нема угоди, хоча на зустрічі президентів і було домовлено, що повинна бути пряма угода з «Нафтогазом» на постачання газу в Україну за ціною 179,5 долара. На жаль, контрактів Росія не надала», — поскаржився віце–прем’єр.

Віра Іванівна може вийти з НСНУ

Голова обласної адміністрації Київщини Віра Ульянченко допускає свій вихід із партії «Народний союз «Наша Україна». В інтерв’ю інтернет–виданню «Главред» Ульянченко сказала, що в партії відчувається «радянський застій», а «певній групі людей, які перебувають у парламенті чи на інших посадах, дуже комфортно, і далі їх не цікавить уже нічого». Зокрема, Віра Іванівна поскаржилася на те, що досі не пожвавився процес створення єдиної партії на базі «НУНС». Ульянченко каже, що «точкою відліку» буде суботнє засідання політради партії «Народного союзу «Наша Україна». «Якщо ж ми знову загрузнемо в дискусіях, звинувачуватимемо одне одного і далі робитимемо не знати що, тоді, я думаю, частина досить активних людей, які представляють «Нашу Україну», вийде з партії і, можливо, народиться новий політичний проект», — відзначила «губернатор».

Намір вийти з НСНУ висловив і глава Дніпропетровської ОДА Віктор Бондар.

Тимошенко в лікарні

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко — на лікарняному. У неї виникли ускладнення після грипу — гайморит, і тепер лідерка БЮТ перебуває в лікарні. «У вівторок увечері її поклали у стаціонар. Вона лікується дуже активно, але ускладнення ці досить неприємні. Вийшло, що вона легковажно поставилася до свого здоров’я, хворіла три тижні і при цьому працювала», — розповіла помічниця Тимошенко Ольга Трегубова.

Прес–секретар Тимошенко Марина Сорока висловила думку, що Тимошенко повернеться до роботи в понеділок.