Хто «сяде на потоки», які фінансують Євро–2012?

Хто «сяде на потоки», які фінансують Євро–2012?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ще одна важлива тема, яку розглядали на Кабміні, — підготовка до Євро–2012. Уряд прийняв спеціальне розпорядження, розписавши між органами влади функції і впорядкувавши систему управління. Спроба вийшла не вельми вдалою. Голова Національної агенції з підготовки до футбольного чемпіонату Євген Червоненко розкритикував розпорядження і обурився, що «йде спроба обмежити повноваження агентства». «Було чітко визначено орган, який мусить відповідати за проведення фінальної частини чемпіонату.

Блокада «шарікових»

Блокада «шарікових»

На запитання, коли відбудеться наступне засідання Верховної Ради й чи відбудеться взагалі, цими днями не може точно відповісти жоден парламентарій, включно з лідерами фракцій. Усе залежить від погоджувальної ради, яку скликає спікер, і яка однаково, зрештою, нічого не вирішує. Вчора ситуація в сесійній залі була стандартною: наявність «блокади», нестача роботи, повітряні кульки з написами «НАТО — ні!» (через них дотепники вже прозвали Партію регіонів і комуністів «шаріковими»). До речі, напередодні більшість цього «реквізиту» працівники апарату ВР винесли із зали, що дуже обурило «регіоналів». Тому вчора вони принесли свою надувну «зброю» назад і знову наполягали на включенні до порядку денного постанови про проведення референдуму перед ухваленням рішення про наближення до НАТО.

Давно не бачились

Давно не бачились

Другий день свого візиту до Росії Президент України Віктор Ющенко присвятив зустрічі з українською діаспорою, представники якої зібралися в Культурному центрі України в Москві, що на Арбаті. Президент висловив своє бачення багатьох неоднозначних процесів, що відбуваються в українському суспільстві, окреслив формат нинішніх та майбутніх українсько–російських стосунків. Зокрема, порушувались теми вступу України до НАТО, вшанування пам’яті жертв Голодомору, відзначення спільно з Росією 200–річчя від дня народження Гоголя та 300–річчя Полтавської битви.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Тема шантажу залишиться в минулому»

«Тема шантажу залишиться в минулому»

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко почала вчорашнє засідання уряду із «газової» теми. Вона назвала «дуже доброю новиною» домовленості, досягнуті між президентами України та Росії напередодні в Москві. Із особливим задоволенням відзначила те, що «все ж таки прийнято рішення про прибрання всіх посередників, у тому числі — тіньових, корумпованих із газового ринку».

«Росукренерго», до побачення

«Росукренерго», до побачення

Газ у нас буде. «Прямий», без посередників між постачальником — російським «Газпромом» і споживачем — Україною. А скандальна структура «Росукренерго» разом зі своєю дочірньою компанією «Укргаз–Енерго» випаде з цієї схеми. Такими є остаточні результати домовленостей, досягнутих позавчора надвечір на переговорах між президентами Росії й України та «газовиками» двох держав.

Та пішов ти на Україну!

Та пішов ти на Україну!

Я не знаю, скільки поколінь політиків має віджити, щоб Україна та Росія вийшли на рівень раціональних і безпристрасних стосунків! Тільки не треба це називати стратегічним партнерством — словосполученням, яке нагадує посмертну маску для майбутнього небіжчика.

Всі статті рубрики