НОВИНИ ПЛЮС

14.02.2008

Справа Рудьковського

Лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз провів півторагодинну зустріч із послом США в Україні Вільямом Тейлором, поінформувавши його про ситуацію із затриманням екс–міністра транспорту і зв’язку Миколи Рудьковського та наголосивши на «порушенні прав людини, продемонстрованому в цьому випадку». За повідомленням прес–служби СПУ, пан Тейлор підтвердив, що Штати цікавить всебічна й об’єктивна інформація стосовно дотримання прав людини в Україні, у тому числі й із соціалістом Рудьковським. У планах Мороза — такі самі інформаційні зустрічі з послом Росії та дипломатичними представниками низки європейських держав.

Учора Соцпартія готувалася подати до Апеляційного суду скаргу на рішення печерської Феміди щодо арешту екс–міністра. Понад півтисячі осіб продовжували пікетування Лук’янівського СІЗО з вимогами звільнити діяча, якому інкримінують зловживання державними коштами в особливо великих розмірах.

Начальник СІЗО Олександр Балдук в інтерв’ю газеті «Дєло» повідомив, що Рудьковський наразі «усім задоволений». Його утримують у тримісній камері, розташованій у санчастині, причому, крім колишнього міністра транспорту і зв’язку, там сидить лише одна людина».

Візит делегації НАТО

Сьогодні в Україну з офіційним візитом прибуває військова делегація Північноатлантичного альянсу на чолі з керівником Військового комітету НАТО генералом Реймондом Ено. Основна мета цього візиту — проведення військових консультацій з українською стороною й участь у VIII Міжнародному тижні НАТО в Національній академії оборони України. Як повідомляє прес–служба Міноборони, сторони планують обговорити шляхи розвитку співробітництва ЗС України з Альянсом, стан виконання імплементаційної програми робочого плану Військового комітету «Україна–НАТО» на 2008 рік.

Право власності

Основний власник гірничорудної компанії Ferrexpo, народний депутат від БЮТ Костянтин Жеваго створює металургійний холдинг повного циклу. Як пише «Коммєрсант–Україна», Жеваго придбав електросталеливарний завод у Данії потужністю 400 тис. тонн товарної заготівлі на рік, а також активізував будівництво електрометалургійного заводу в Полтавській області і сталепрокатного — в Угорщині.