«Червоним» суд не указ

«Червоним» суд не указ

Усе як завжди. Як і щороку, на 7 листопада, день більшовицького перевороту в Петрограді, й українськi комуністи, й націоналісти подавалися на проведення масових акцій на Майдані Незалежності в Києві. Суд звично заборонив манiфестувати всім. На відміну від націоналістів, комуністи наплювали на рішення суду і пішли на майдан. І, як завжди, — їм за це нічого не було. Міліція повідомила, що на організаторів «будуть складені адміністративні протоколи за порушення правил проведення масових акцій». Натомість тих, хто намагався стати комуністам на дорозі, таки затримали, не обійшлося і без бійки. Утім по порядку...

Альтернатива є, хоч і не скрізь

Альтернатива є, хоч і не скрізь

Партія регіонів усе–таки може втратити свій великий форпост — посаду мера в Луганську. Місцевий суд зобов’язав перерахувати голоси на кількох виборчих дільницях. Виявилося, що після уточнення даних кандидат від Компартії Спиридон Кілінкаров додав до свого балансу 44 голоси. Це означає, що в місті, де ставленик «регіоналів» Сергій Кравченко набрав на 21 голос більше, ніж опонент, буде інший мер...

Олівці чудові, «синьо–кольорові»

Олівці чудові, «синьо–кольорові»

Ще за результатами екзит–полів було видно, що в Тернополі ось–ось запанує повна «Свобода». Саме ця політична сила із минулої весни має більшість в обласній раді. Її ж представника Сергія Надала минулої п’ятниці офіційно проголосили міським головою за підсумками виборів 31 жовтня. Явно світила «тягнибоківцям» і абсолютна партійна більшість у міській раді. За пропорційною системою націоналістична одержала там 11 депутатських мандатів із 60, плюс, за результатами власного паралельного підрахунку, претендувала ще на 24 мандати із 30 у мажоритарних округах. Однак результатів по «мажоритарці» у Тернополі не оголошено й досі, хоча відведений термін сплив ще 5 листопада. Причина — перерахунок голосів на семи мажоритарний округах, де є невеликий розрив якраз між «свободівцями» та «регіоналами».

Кримська вертикаль

Кримська вертикаль

Місцеві «регіонали» під орудою макіївського «варяга» Василя Джарти навіть дещо перевершили «планку» 16–річної давності часів опального президента Мєшкова і його виборчого блоку «Росія». Тож тепер можуть крутити тутешньою Верховною Радою і підзвітним йому урядом, як циган сонцем. Точніше — ухвалювати будь–які свої нормативні акти, фактично одноосібно вирішувати кадрові питання. Адже їм при «плані» 70 дісталося аж 80 депутатських крісел. Найближчі конкуренти задовольнились лише крихтами. Якщо взяти до уваги той факт, що місцеві комуністи, кримські татари під прапором Руху і партія «Союз» (двоє від останньої партії, в тому числі Сергій Куніцин, пройшли по мажоритарних округах) задовольнились п’ятьма мандатами кожному, «Руська єдність» і «Сильна Україна» — відповідно, трьома і двома.

Пшонка для Януковича

Пшонка для Януковича

Уже на третiй день після призначення Генпрокурором Віктора Пшонки, він уже оголосив себе «генералом» Януковича. «Звичайно, я член команди Президента. Президент взяв на себе велику відповідальність і оголосив про це своїми указами, своїми рішеннями, щоб у нас дійсно була правова держава, професійні закони, і звичайно, я як Генпрокурор — член команди по виконанню всіх тих рішень, які приймає Президент», — заявив пан Пшонка в інтерв’ю телеканалу «Інтер.

І кожен фініш — це, по суті, — старт...

І кожен фініш — це, по суті, — старт...

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Партія «Наша Україна» блокуватиметься у міських радах лише з тими силами, які сповідують національно–демократичні погляди. Коаліції з Партією регіонів та її сателітами — неприпустимі. Про це йдеться в рішенні, ухваленому минулого уїк–енду на засіданні політради «НУ». Раніше аналогічний заклик до одно партійців ухвалила й президія партії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики