І кожен фініш — це, по суті, — старт...

09.11.2010

Партія «Наша Україна» блокуватиметься у міських радах лише з тими силами, які сповідують національно–демократичні погляди. Коаліції з Партією регіонів та її сателітами — неприпустимі. Про це йдеться в рішенні, ухваленому минулого уїк–енду на засіданні політради «НУ». Раніше аналогічний заклик до одно партійців ухвалила й президія партії.

Члени політради констатували, що в «Нашій Україні» продовжується процес оновлення. Партія увійшла у вісім обласних та 17 міських рад по всій країні. Керівні органи «НУ» вважають, що це представництво мусить діяти «як скоординований загін «Нашої України», який має відстоювати у місцевих радах інтереси громади».

Наступний з’їзд «НУ», який призначено на 11 грудня, має стати ще одним етапом змін у партії.

На засіданні політради голова партії Віктор Ющенко зазначив, що «Наша Україна» повинна розпочати підготовку до парламентських виборів. На думку лідера, до з’їзду треба створити всі умови для успішного проведення виборчої кампанії. Нагадаємо, відповідно до Конституції 1996 року, «поновленої» рішенням Конституційного Суду, парламентські вибори мають відбутися весною наступного року (щоправда, деякі депутати коаліції мають намір пролонгувати термін власних повноважень на півтора року).

Серед завдань Ющенко виділив такі: розробка нового статуту, відновлення роботи всіх структурних підрозділів партії, вирішення проблем із фінансуванням. «Підготовка до виборів Верховної Ради — це та точка, з якої ми почнемо відлік роботи оновленої політичної сили», — зазначив Віктор Ющенко. Голова «НУ» наголосив, що партія має бути повністю готова до такого виклику, як проведення виборів у березні наступного року.

«Переконаний, що після оновлення партії, після приходу в партію нових людей ми будемо мати дуже гарну політичну перспективу», — зазначив голова партії.

Політичні експерти відзначають: якщо в місцеві вибори партія включилася фактично в останній момент, і це дало пристойний результат, то до парламентських виборів вона почала готуватися першою зі всіх сил, і це принесе більший успіх.

Політрада «НУ» також ухвалила низку заяв: «нашоукраїнці» розкритикували проект Податкового кодексу, підготовленого урядом Януковича—Азарова, і закликали владу належним чином вшанувати 27 листопада День пам’яті жертв Голодомору–геноциду 1932—33 років.

Микола КВАСНИЙ

 

ДОСЛІВНО

Із заяви політради «Нашої України»:

— Ми вимагаємо від влади проведення заходів для вшанування пам’яті загиблих на найвищому рівні... Закликаємо до єднання і солідарності всіх громадян України і всі, без винятку, патріотичні сили, вшановуючи пам’ять предків, дбати про майбутнє наших дітей у вільній державі. Ми — українці. Ми — великий і сильний народ. У дні пам’яті жертв Голодомору просимо всіх виявити ту справжню, надпартійну єдність, яка без пафосу і фальші засвідчить велику моральну і національну силу нашого народу, здатного берегти власну пам’ять, шанувати себе і спільно працювати задля доброго майбутнього».