Вихід — є: як можна зменшити ризик виникнення алергії

Вихід — є: як можна зменшити ризик виникнення алергії

«Епоха алергії». Так медики називають наше століття. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, алергія докучає сьогодні кожному четвертому жителю Землі, але кількість хворих дедалі зростає.

Теги: Здоров'я

Шанс на зір для мільйонів: британські вчені створили штучну сітківку ока

Шанс на зір для мільйонів: британські вчені створили штучну сітківку ока

Вчені Оксфордського університету в Англії створили прототип штучної сітківки. Це ключовий шар клітин ока. Імплантат на її підставі може допомогти повернути зір багатьом людям.

Запорука здоров'я: дієтологи розповіли, як правильно харчуватися

Запорука здоров'я: дієтологи розповіли, як правильно харчуватися

«Усі хвороби — від нервів», — кажуть люди. Надмірні хвилювання, хронічний стрес, за словами лікарів, підступні тим, що роблять організм беззахисним перед інфекціями, провокують передчасне старіння, недуги, пухлини, зокрема й злоякісні.

Теги: Здоров'я

Американські вчені розробили окулярии зі штучним інтелектом

Американські вчені розробили окулярии зі штучним інтелектом

Науковці університету штату Юта розробили перші в світі окуляри, які завдяки спеціальному алгоритму самі змінюють свою форму в залежності від відстані об’єкта та вад зору їх власника, повідомляється на сайті американського Національного інституту біомедичних досліджень та біоінженерії.

Теги: наука, США

Вихід є: що провокує напади мігрені і як їх позбутися

Вихід є: що провокує напади мігрені і як їх позбутися

Це, напевне, найпоширеніша скарга, з якою пацієнт звертається до лікаря: «Болить голова». І вона непроста для фа­хівця, оскільки може свідчити про безліч недуг або вказувати на їх початкову стадію.

Теги: Здоров'я

Штучна омана: чому не варто вживати синтетичні замінники цукру

Штучна омана: чому не варто вживати синтетичні замінники цукру

Часом доводиться чути, що штучні замінники цукру допомагають людині залишатися стрункою. Тому, мовляв, їх часто використовують, готуючи дієтичні страви. А також додають до чаю та кави. Солодко, але не так калорійно. Таким є мотив.

Теги: Здоров'я