Центр протезування для військових створять у Києві – Кличко

11:14, 21.03.2024
Центр протезування для військових створять у Києві – Кличко

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся у столичній мерії з делегацією Німеччини. (Фото: сайт КМДА)

У Києві, на базі однієї з міських лікарень, спільно з німецькими фахівцями створюють сучасний муніципальний Центр протезування для військових.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті КМДА.

 

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся у столичній мерії з делегацією Німеччини – директоркою організації Life Bridge Ukraine GmbH Жанін фон Вольферсдорфф та протезистами з військового шпиталю Берліна. Говорили про велику потребу в протезуванні українських військових та про відкриття в Києві сучасного Центру протезування.

 

«Вдячний за те, що співпраця, про яку ми домовилися у вересні минулого року з мером Берліна Каєм Вегнером, набуває конкретного втілення. Тоді, під час мого візиту в Берлін, йшлося про сприяння німецької столиці у створенні Києвом найсучаснішого муніципального Центру протезування для військових.

 

В Україні від початку повномасштабної війни вже велика кількість військових з ампутаційними пораненнями. У Києві та в деяких інших містах України є кілька протезних невеликих майстерень. Але потреба в протезуванні велика, і, я переконаний, що в столиці має бути сучасний і потужний центр протезування», – наголосив Віталій Кличко.

 

Він зазначив, що спільно з німецькими фахівцями його вже почали створювати. Центр буде розміщений у підвальних приміщеннях Київської міської клінічної лікарні № 12. Там зроблять ремонт. Наразі погоджується план робіт. На сьогодні німецька сторона замовила обладнання для Центру. Частина його вже перебуває в лікарні № 12. Решту обладнання доставлять у квітні цього року.

 

Крім того, цього місяця делегація німецьких фахівців, перебуваючи в Києві, відбере для протезування 60 поранених бійців. Та з квітня до червня лікарі встановлять їм протези у військовому шпиталі Берліна. Там же цій справі навчатимуться п’ять наших медиків, які після повернення до Києва працюватимуть у новому Центрі протезування.

 

«Медична допомога, протезування, реабілітація Захисників – сьогодні дуже важливі питання для України. І, сподіваюся, наша співпраця з Берліном допоможе багатьом пораненим бійцям. Дякую Німеччині та Берліну за постійну всебічну підтримку Києва, зокрема, від початку широкомасштабної війни», – підкреслив Віталій Кличко.

 

Як повідомляла УМ, на Черкащині створили відділення для протезування та реабілітації військовослужбовців.