НОВИНИ ПЛЮС

09.11.2010

Візити

Прем’єр–міністр Микола Азаров учора відвідав Австрію. Глава уряду запропонував канцлеру Австрії Вернеру Файману брати участь в модернізації української газотранспортної системи. «Ми, безумовно, просили б австрійську сторону — я знаю про ваші переговори з російською стороною (щодо реалізації проекту «Південний потік») — щоб ви, разом з тим, конструктивно поставитися до нашої ідеї (модернізації української ГТС)», — цитує Азарова «Інтерфакс». За його словами, модернізація південної мережі українських газопроводів для забезпечення поставок газу до Європи у 20 разів менша за вартістю, ніж реалізація проекту «Південний потік».

Азаров повідомив, що Австрія обіцяла в силу своїх можливостей сприяти Україні в укладенні угоди щодо плану дій з отримання безвізового режиму з ЄС та в угоді про зону вільної торгівлі. «Канцлер Австрії підкреслив свою підтримку щодо надання плану дій щодо безвізового режиму і обіцяв сприяти в міру своєї компетенції укладенню угоди про зону вільної торгівлі», — сказав Азаров.

Колесникова таки оштрафували

За фактом скоєння дорожньо–транспортної пригоди і керування транспортним засобом без відповідної категорії на віце–прем’єр–міністра Бориса Колесникова складено два адміністративні протоколи. Як повідомив начальник управління Державтоінспекції у Львівській області Василь Струс, автомобіль ДАІ, який Колесников протаранив, сидячи за кермом призначеного для Донецька з нагоди Євро–2012 автобуса ЛАЗ, уже відремонтовано. Струс також припустив, що в даній ситуації не варто чекати якихось штрафних санкцій для урядовця за рішенням суду.

«Енергоатом» звинувачують у непрозорих тендерах

Після проведення перевірки МВС і Генеральна прокуратура порушили кримінальну справу за фактом розтрати коштів Національної атомної енергогенеруючої компанії при проведенні тендерів. Силовики вважають, що «Енергоатом» незаконно підписав контракт iз львівським виробничо–господарським центром «Піраміда» на ремонт агрегатів на Хмельницькій і Рівненській атомних електростанціях.

СБУ визнала стеження

У Службі безпеки України заявляють про законність зустрічей співробітників спецслужби з активістами «Демократичного альянсу». Про це йдеться в листі СБУ на адресу громадської організації. Представники СБУ стверджують, що всі зустрічі відбувалися «винятково на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України», повідомляє «Демальянс». Організація вимагає від СБУ припинити «радянську практику проведення неофіційних зустрічей та профілактичних бесід iз метою тиску, залякування, впливу та втручання у функціонування об’єднання громадян».