Слідство ведуть «шуфричі»

Слідство ведуть «шуфричі»

Лише зараз стало відомо, що два тижні тому утікач Володимир Сацюк (колишній перший заступник голови СБУ) дав свідчення слідчій комісії парламенту з питань отруєння Віктора Ющенка. Як повідомляє «Українська правда», сталося це 14 квітня в одному з готелів Москви. Слідчу комісію представляли депутати–«регіонали» Володимир Сівкович і Нестор Шуфрич та БЮТівець Валерій Камчатний. Сацюк відкинув причетність до погіршення самопочуття Ющенка. І заявив, що його втеча з України була пов’язана не з переляком у зв’язку з можливим переслідуванням у справі про отруєння, а з побоюванням за власне життя.

«Кістки» і дати

«Кістки» і дати

Сьогодні Конституційний Суд у формі усного слухання почне розгляд справи про конституційність постанови Верховної Ради, якою президентські вибори було призначено на 25 жовтня. Суддею–доповідачем у цій справі буде Іван Домбровський. Підсумок слухань визначить, коли ж в Україні мають відбутися вибори.

Генерал проти «губернатора»: хто кого?

Генерал проти «губернатора»: хто кого?

Перший оприлюднений випад тернопільський «губернатор» зробив проти начальника управління обласної міліції ще напередодні березневих виборів до обласної ради. Тоді Юрій Чижмарь, близький до голови СП Віктора Балоги, звинуватив генерал–лейтенанта Віталія Максимова у самоусуненні від забезпечення правопорядку на виборчих дільницях і пригрозив, що добиватиметься розгляду такої поведінки головного правоохоронця регіону на найвищому рівні. Нагадаємо, дострокові вибори відбувалися в скандальній і напруженій атмосфері, були відзначені «силовим» протистоянням різних політичних сил — зокрема, представники БЮТ, котрі виступали за скасування виборів, не дозволяли вивозити з друкарні виборчі бюлетені.
Тоді начальник обласної міліції відкинув усі звинувачення, а після виборів голова облдержадміністрації вже навіть дякував представникам правоохоронних органів за злаго­джену роботу в день голосування.
Однак конфлікт і далі загострювався: Чижмарь із Максимовим — обмінювалися «приєм­ностями». Правоохоронці вилучили службове авто голови облдержадміністрації з сумнівними супровідними документами та трьома парами номерів у багажнику. У пресі пройшло повідомлення, що машина взагалі не була зареєстрована. У відповідь «губернатор» направив керівництву МВС України критичного листа під назвою «Про роботу начальника управління Міністерства внутрішніх справ України в Тернопільській області». Позавчора ж конфлікт між двома керівниками пішов на новий потужний виток.

Цеглина «рвонула» не в той бік?

Цеглина «рвонула» не в той бік?

Співробітники охорони каскаду гідротехнічних споруд Вишгород­ської гідроакумулюючої електро­станції позавчора затрима­ли знімальну групу телепрограми «Надзвичайні новини» каналу ICTV під час їх спроби «замінувати» ГАЕС. За повідомленням агенції «Ліга–бізнес–інформ», журналісти начебто пояснили, що виконують редакційне завдання і мають намір імітувати замінування дамби Київського водосховища, щоб зняти дії правоохоронців у цій ситуації. Охоронці негайно викликали наряд Вишгородського райвідділу міліції, задокументували дії журналістів та вилучили муляж вибухового пристрою, який буде скеровано до СБУ.

Національне «садо–мазо» опівночі

Національне «садо–мазо» опівночі

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вечір із п’ятниці на суботу і цього разу не пропав марно. Не міг відірватися від екрана телевізора — Савік Шустер на каналі «Україна» був в ударі. Друзі кажуть, що дивитися цю передачу — не те що несмак, а особливо вишукана форма збочення. Такий собі національний садо–мазохізм для українців. Одначе я дивлюся, бо толерантний (тобто дуже терплячий).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Два президенти, 27 міністрів і чотири пляшки вина

Два президенти, 27 міністрів і чотири пляшки вина

Позавчора глава Польщі Лех Качинський зустрівся у президентській віллі в Кларишеві з екс–президентом Александром Кваснєвським напередодні його відльоту до Києва. Як повідомила вчора польська газета «Дзеннік», розмова віч–на–віч тривала чотири години і стосувалася головним чином ситуації в Україні. Відносини між Качинським та його попередником Кваснєвським далеко не ідеальні, але вони зустрічаються регулярно, аби обговорювати нагальні проблеми та виробляти виважені рішення в інтересах країни. Під час позавчорашньої зустрічі для більшого порозуміння президенти випили чотири пляшки червоного вина, повідомляє «Дзеннік». Нагадаємо, що пан Александр ще під час своєї каденції був чільною дійовою особою на «круглому столі» в Києві для розв’язання виборчої кризи 2004 року.

Всі статті рубрики