НОВИНИ ПЛЮС

29.04.2009

Президент в Угорщині

Сьогодні завершується дводенний візит Президента України до Угорщини. Метою візиту є налагодження подальшого співробітництва між країнами у гуманітарній, економічній, енергетичній, транспортній сферах. Учора Віктор Ющенко зустрічався зі своїм угорським колегою Ласло Шойомом. Пан Шойом озвучив намір Угорщини й надалі підтримувати політику європейської інте­грації України. Під час переговорів ішлося, зокрема, про захист довкілля в зоні Карпат. Також два профільні міністерства підписали угоду про співпрацю в галузі сільського господарства.

Сьогодні глава Української дер­жави зустрінеться з прем’єром і спікером парламенту Угорської Республіки, представниками української громади, а також візьме участь у відкритті пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932—1933 років.

Богатирьова в Польщі

Секретар Ради національної безпеки та оборони Раїса Богатирьова перебуває з візитом у Польщі. Планом поїздки передбачено зустрічі з президентом Лехом Качинським, міністрами оборони та закордонних справ, главою бюро національної безпеки Польщі. Головні теми розмов — безпека у контексті рішень квітневого саміту НАТО, програма «Східне партнерство», енергетична безпека, перспективи євроатлантичної інтеграції України.

Яценюк у Німеччині

Голова руху «Фронт змін» Арсеній Яценюк у Берліні взяв участь у конференції «Україна — від кризи до надійного партнерства». На конференцію до столиці Німеччини було запрошено представників української громади та студентів, які навчаються у ФРН. Також екс–Голова Верховної Ради провів низку зустрічей із представниками уряду та політикуму Німеччини. Візит завершується сьогодні.

Справу Сироти закрито

Слідче управління ГУ МВС Київської області закрило кримінальну справу, порушену за фактом загибелі в дорожньо–транспортній пригоді народного депутата Михайла Сироти. Як повідомляє УНІАН, справу закрили через те, що обидва водії, винні в ДТП (і Сирота, і водій авто, з яким зіткнулась «Тойота Камрі» відомого політика), загинули в тій самій аварії 25 серпня 2008 року.

Доручення Генпрокуратурі

Президент Віктор Ющенко доручив Генеральному прокурору Олександрові Медведьку перевірити пенітенціарні заклади, в яких порушують права засуджених. Перевірку слід провести протягом 20 днів. Відповідне доручення глава держави дав під час зустрічі з Генпрокурором в аеропорту «Бориспіль» перед візитом до Угорщини. Ющенко висловив стурбованість оцінками міжнародних правозахисних інституцій щодо дотримання прав засуджених в Україні, повідомляє прес–служба Президента.

Ціна на газ

Ціна на газ, який НАК «Нафтогаз України» закуповує у «Газпрому», у другому кварталі 2009 року становитиме 270,95 доларів за тисячу кубометрів. Про це заявив в.о. голови правління НАК Ігор Діденко. За повідомленням агенції УНІАН, Діденко також спрогнозував, що у квітні обсяг імпортованого до України газу складе 2,3 млрд. куб. м.