Минуле треба знати!

Минуле треба знати!

«УПА. Історія нескорених» — це тема виставки, яку вперше відкрили в Черкаському обласному краєзнавчому музеї. «Цією подією ми хочемо згадати всіх, хто стояв у боротьбі за свободу та незалежність України. Особливо важливо, щоб цю виставку подивилася наша молодь, котра має знати, як встановлювалася радянська влада в Україні і скільки безневинно убієнних полягло, аби ця влада трималася», — зазначив на відкритті черкаський «губернатор» Олександр Черевко.

У вишиванці — свідоміші танці

У вишиванці — свідоміші танці

Сьогодні в селах Бовшів, Монастирчани та Надіїв, що розташовані у трьох різних районах Прикарпаття, одночасно стартує обласний проект «Українська дискотека». «Патріотичним вихованням молоді в нас дотепер здебільшого займалися «Пласт» та «Молода просвіта», але робили це традиційними і дещо патріархальними методами, — розповів «УМ» один з ініціаторів проекту, начальник Управління внутрішньої політики Івано–Франківській облдержадміністрації Володимир Олійник. Існує й інша проблема: сучасна дискотека, з відповідного класу апаратурою й репертуаром, залишається недоступною для сільської молоді. Коли керівник облдержадміністрації Микола Палійчук, об’їхавши чимало сіл, побачив, що хлопці й дівчата там відпочивають переважно під російську попсу при поганенькому звучанні примітивного магнітофона, відразу підтримав ідею молодіжної адміністрації при ОДА поєднати патріотичне виховання молоді з дозвіллям сучасного рівня.

«Позитивна» вулиця

«Позитивна» вулиця

Відтепер навчитися класно танцювати, до того ж без копійки в кишені, можна. Для цього в Черкасах, біля недавно відкритого за обласною адміністрацією музичного фонтану, міська влада організувала танцювальні майстер–класи. У вихідні на спеціально зведеному подіумі танцювальний «Фонтан–данс» для усіх бажаючих дві години ведуть вихованці та педагоги Черкаського міського багатопрофільного молодіжного центру. Уроки проходять у стилі клубних танців, хіп–хоп та диско.

Нора для немовляти

Нора для  немовляти

Для того, щоб виявити крихітну Ангеліну та її 26–річну матір у підвалі житлового будинку на одній із центральних вулиць Полтави, правоохоронцям довелося влаштовувати засідку. Адже горе–матуся мала неофіційний статус «бомжа» і не лише блукала з дитиною де заманеться, а й використовувала донечку як «наживку» для розчулення співчутливих громадян при власному жебрацькому «промислі». Брудний, смердючий і засмічений підвал слугував для неї своєрідною норою, в яку вона поверталася для перепочинку…

На «розігріві» у Бонда

На «розігріві» у Бонда

30–секундний відеоролик «Зустрінемось у Львові!», розрахований на приваблення мешканців України до відвідин міста, відтепер «крутитимуть» на телеканалах, у кінотеатрах та в міському транспорті. Як повідомляє керівник відділу промоції Львівської міськради Ксенія Курилишин, промоційна кампанія стартує 17 жовтня. Від цього дня протягом місяця ролик про Львів транслюватиме телебачення (зокрема 5 та 24 канали. — Авт.) та мережі кінотеатрів обласних центрів України перед блокбастером «Мадагаскар» — фільму про пригоди Джеймса Бонда.

Своя зарплата ближча до тіла

Своя зарплата ближча до тіла

Заборгованість із вип­лати заробітної плати працівникам бюджетних установ в області неминуче виникне до кінця року, переконана начальник Головного фінансового управління облдерж­адміністрації Валентина Цвинтарна.

Зачистка «прибиральника»

Зачистка «прибиральника»

Гуртом у смерті відбивали 57–річного Івана Полатайка в селі Червона Слобода Черкаського району рятувальники Головного управління МНС області. Чоловік приїхав сюди на заробітки з Івано–Франківської області. У рідному краю він пережив повінь, але біда дістала його на Черкащині.

За розкладом — сидимо на печі

За розкладом — сидимо на печі

Свої чергові канікулярні «відпустки» кременчуцькі школярі відгуляють на десять днів раніше, ніж завжди. При цьому, як повідомили вчора «УМ» у прес–службі мерії, йдеться не про якусь надзвичайну подію, а про заплановане заздалегідь заоща­дження коштів, необхідних для опалення шкільних приміщень. Адже, згідно з нормативами, теплоносії туди мали подавати з 15 жовтня. Канікули ж «наспівали» тільки 27–го. Змістивши їх, міська влада звільнила тамтешні школи від учнів, а, значить, і від необхідності обігрівати просторі приміщення цілу десятиденку.

Нічне тепло — надійніше

Нічне тепло — надійніше

Луцькій СШ № 12 по–доброму заздрять, напевне, всі дошкільні й освітні заклади міста. Поки дітлахи та школярі мерзнуть у холодних приміщеннях в очікуванні опалювального сезону, учні цієї школи вже гріються від... стін. Днями тут презентували пілотний проект альтернативного теплопостачання, який до цього успішно впроваджувався лише у невеликих сільських школах. З допомогою теплоакумулюючої системи «Тропік», принцип роботи якої базується на використанні нічної електроенергії, яка вдень перетворюється на тепло, можна підтримувати у приміщеннях, де обігріваються стіни, стабільну температуру.

Всі статті рубрики