Кабінки для «інтиму»

Кабінки для «інтиму»

Свого часу Прем’єр–міністр Віктор Янукович наробив галасу, поставивши у своєму кабінеті в Будинку уряду спеціальну екрановану кабіну для проведення переговорів. Це спеціальне приміщення захищало гостей глави Кабміну та його самого від прослуховування. Схоже, найближчим часом подібні кабінки можуть з’явитися у Верховній Раді, секретаріаті Президента і навіть в офісах політичних партій. Принаймні про це пише газета «Дєло».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Святошинське громадянство

Святошинське громадянство

Судячи з усього, Генпрокурор Олександр Медведько і сам не знає, до якої судової інстанції він має звернутися, щоб позбавити українського громадянства народного депутата Давида Жванію. Нагадаємо, що недавно отримання паспорта з тризубом Давидом Важаєвичем було поставлено під сумнів спочатку на Банковій у СП, а потім і в ГПУ на Різницькій. Нагадаємо, пан Жванія не пройшов усієї процедури набуття громадянства у 1999 році, бо вказав у суді, що в Україні мешкає з 1991 року, тоді як наприкінці 90–х мав прописку в Тбілісі і грузинський паспорт. Через це Генпрокурор звернувся до Святошинського райсуду Києва з заявою про скасування рішень, які дозволяли Жванії одержати українське громадянство.

«Тату, «губернатори» існують?..»

«Тату, «губернатори» існують?..»

Учора в сірій будівлі на столичній вулиці Грушевського з нетерпінням чекали «губернаторів»: напередодні Прем’єр Юлія Тимошенко визначила п’ятірку найгірших регіональних керівників за останній місяць. У номінації «найбільша інфляція» — за визначенням Кабміну — «призові» місця розподілилися так: Сумщина (беззаперечний лідер — «найгірша ситуація в країні»), місто Київ, Донеччина, Дніпропетровщина, Запоріжжя.
Юлія Володимирівна прагнула жорсткої чоловічої розмови з серйозними оргвисновками. Але перпендикулярна до Грушевської вулиця Банкова, на якій розташовується секретаріат Президента, внесла свої корективи. Оскільки глав облдержадміністрацій викликали на килим без узгодження з ними, «штрафникам» їхати на засідання Кабміну заборонили. Таким чином, вони вдруге за останній місяць зуміли не потрапити під тендітну, але важку руку Юлії Тимошенко.

Стримати Росію, задобривши її

Стримати Росію, задобривши її

Російська Федерація вустами посла Віктора Черномирдіна привітала призначення Костянтина Грищенка послом України в Росії. «Я вважаю, що це вдале призначення, — сказав Черномирдін на вчорашньому брифінгу. — Грищенко є професіоналом високого класу. Його знають у Росії, він кадровий професійний працівник, кадровий дипломат. Грищенко сприятиме зміцненню українсько–російських відносин».

І все–таки вона тримається

І все–таки вона тримається

Якщо загату прорвало, двома краплями води витік не обмежиться. І в тому, що виходом Юрія Бута й Ігоря Рибакова агонія коаліції демократичних сил не обмежиться, вже мало хто сумнівається. Але наразі подальший розвиток подій, схоже, залежить насамперед від БЮТ. За даними «УМ», у секретаріаті Президента є намагання розробити кілька сценаріїв, і вибір на користь певного з них буде зроблений в залежності від подальших дій Тимошенко й компанії.
Одне зрозуміло: мир і дружбу вже навіть «на люди» ніхто не зображує (а якщо такі спроби і є, то ця акторська гра вочевидь невипадково є відвертою халтурою). Ситуацію ускладнює наближення парламентських канікул. Після того, як парламентарії роз’їдуться ніжитися на Канарах або копати городи, ніщо (ну майже) не заважатиме Кабміну і його голові роз’яснювати народу, «хто в цій країні працює, поки інші відпочивають». Мабуть, не варто зазначати, що комусь по той бік владних барикад це вельми не до вподоби. Тому, очевидно, до закриття поточної сесії ВР треба щось вирішувати. І якщо не забрати у «головної популістки країни» прем’єрську посаду (а до цього з різних причин навряд чи найближчим часом дійде), то принаймні влаштувати Юлії Тимошенко «вирвані роки».

Всі статті рубрики