Кабінки для «інтиму»

12.06.2008

Свого часу Прем’єр–міністр Віктор Янукович наробив галасу, поставивши у своєму кабінеті в Будинку уряду спеціальну екрановану кабіну для проведення переговорів. Це спеціальне приміщення захищало гостей глави Кабміну та його самого від прослуховування. Схоже, найближчим часом подібні кабінки можуть з’явитися у Верховній Раді, секретаріаті Президента і навіть в офісах політичних партій. Принаймні про це пише газета «Дєло».

Політики неохоче коментують інформацію з цього приводу. Ще б пак, адже ціна такої кабіни становить щонайменше 100 тисяч доларів (ціна дедалі зростає, бо вдосконалюється апаратура для прослуховування), а головне — ніхто не хоче відкривати перед конкурентами секрети своєї безпеки.

Народний депутат із фракції «Наша Україна — Народна самооборона» Юрій Кармазін зізнався, що в кулуарах справді ходять чутки про купівлю кабінки. «Не знаю, наскільки це правдива інформація, але розмови про це велися», — каже Кармазін. «Регіонал» Василь Горбаль назвав встановлення кабінки «важливим стратегічним питанням». «Я думаю, що багато сьогоднішніх народних депутатів, вихідців із бізнесу, мають своїх консультантів у питанні прослуховування. До того ж подібні кабінки існують у солідних компаніях», — відзначив у коментарі «Дєлу» Горбаль.

Що ж стосується кабінки, котру купив Янукович, то урядовці Тимошенко жодного разу не збиралися в ній на таємні перемовини. За словам міністра Кабінету Міністрів Петра Крупка, там некомфортно працювати. Крім того, в нинішньому уряді побоюються, що попередники залишили там свої прослуховуючі пристрої. «Нову кабінку для переговорів, попри всі розмови, ми купувати не збираємося», — сказав урядовий «завгосп».