Гарний день: Байден підписав закони про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню

19:30, 24.04.2024
Гарний день: Байден підписав закони про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню

«Це гарний день для Америки, гарний день для Європи й гарний день для миру в усьому світі», - сказав Джо Байден після підписання закону. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден підписав ухвалені Конгресом закони щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню і оцінив цю подію як «гарий день для Америки та миру в світі».

 

Як інформує Україна молода, про це Байден повідомив під час свого виступу у Білому домі в середу ввечері.

 

«Це гарний день для Америки, гарний день для Європи й гарний день для миру в усьому світі... Я щойно підписав закон про пакет заходів із національної безпеки, який ухвалила Палата представників цими вихідними й учора - Сенат.

 

Це зробить Америку безпечнішою, це зробить світ безпечнішим і збереже лідерство Америки у світі, і всі це знають», - заявив господар Білого дому.

 

За його словами, вжиті заходи "надають життєво важливу підтримку партнерам Америки, щоб вони могли захистити себе від загроз своєму суверенітету, а також життю та свободі своїх громадян". Також Байден назвав це інвестицією США у власну безпеку.

 

«Тому що, коли наші союзники сильніші, і я хочу підкреслити це знову, ми сильніші. Я вдячний усім у Конгресі, демократам, республіканцям, незалежним, хто голосував за цей законопроект. Це був важкий шлях, він мав бути простіше...

 

Але зрештою, ми зробили те, що завжди робить Америка. Ми підійшли до моменту, ми зібралися разом і зробили це. Тепер нам потрібно рухатись швидко, і ми це робимо», - зауважив американський президент.

 

І додав, що вже «найближчим часом ми почнемо відправку зброї Україні». За його даними, йдеться про боєприпаси для систем ППО та артилерії, про ракети, бронетехніку.

 

 

Нагадаємо, закон про допомогу Україні передбачає виділення Україні приблизно $61 млрд. Запропонована сума не вся піде на передачу озброєнь.

 

Понад $20 млрд використовують для поповнення військових арсеналів США. Ще частину грошей витратять на фінансування діяльності американських військових поблизу України. Близько $14 млрд підуть на те, щоб Україна сама придбала собі зброю.

 

Як повідомляла «УМ», 20 квітня Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про фінансування допомоги Україні. Також у Конгресі підтримали конфіскацію заморожених активів РФ у США для Україн та проголосували за розширення антиросійських санкцій.

 

Вже 23 квітня документ підтримав Сенат США та відправив на підпис президенту.

 

Окрім допомоги Україні, підписаний пакет передбачає 26 мільярдів доларів для Ізраїлю, 1 мільярд доларів на гуманітарну допомогу Газі та 8 мільярдів доларів на протидію військовій могутності Китаю.