НОВИНИ ПЛЮС

12.06.2008

Справа Рудьковського

Учора Печерський районний суд Києва почав розглядати по суті справу за обвинуваченням екс–міністра транспорту Миколи Рудьковського в розтраті державних коштів (під час приватної подорожі літаком за маршрутом Київ—Париж—Київ; ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу). Як повідомляє УНІАН, на початку засідання оголосили резолютивну частину обвинувального висновку. Рудьковський заявив, що не розуміє суті пред’явлених йому звинувачень: «Мені незрозуміло, що я зробив неправильно». Давати свідчення обвинувачений збирається після виступів усіх свідків і вивчення всіх матеріалів справи.

Наразі представники обвинувачення запропонували суду встановити інакший порядок перебігу судового процесу: спочатку заслухати показання Рудьковського, потім — свідків, потім — вивчити матеріали справи та перейти до дебатів.

Суд, заслухавши думки різних сторін, встановив: спочатку будуть оголошені письмові свідчення Рудьковського, заслухані пояснення цивільного позивача, пояснення свідків та досліджені письмові докази у справі. У відповідь Рудьковський відзначив, що в прокуратурі на нього чинили «моральний тиск», тому «відповіді були невпевнені».