Половинчастий успіх

Половинчастий успіх

Удруге за останні три роки жіноча збірна України зустрічалася у стикових матчах із словачками і вдруге добилася сумарної перемоги. Перший раз це було під керівництвом Леоніда Ратнера, тепер — під проводом Леоніда Євтушенка.

Передчасна золота лихоманка

Передчасна золота лихоманка

Впровадження Міжнародною федерацією (ІААФ) елітних змагань — «Золотої ліги» — на певний час підвищило інтерес до «королеви спорту». Проте коли на кону стоїть олімпійська медаль, більшість атлетів світу забувають про решту змагань. До того ж, насправді, не такі вже й високі призові на «Золотій лізі» — мільйон доларів на всіх переможців усіх шести етапів. Такі гроші в Європі заробляє за рік посередній футболіст. З огляду на це нинішня Суперліга збирає далеко не всіх найсильніших. Та й ті, хто стартують на етапах, не ставлять собі за мету перемогти будь–якою ціною, а в основному готуються до Олімпійських ігор. Підтвердив це й той факт, що з десяти переможців першого етапу, який відбувся на початку місяця в Берліні, на другому етапі, в Осло, з’явилися лише семеро. Гонитву за мільйоном призових продовжили п’ятеро — ті, хто у сво­їх дисциплінах переміг по двічі.

Репетиція Олімпіади

Репетиція Олімпіади

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

XXІV континентальна першість відбувалася в столиці останньої зимової Олімпіади — Турині — напередодні літніх Ігор у Пекіні. Усі олімпійські ліцензії вже давно розібрали, тож нинішній форум став для гімнасток із 36 країн останньою репетицією перед вояжем до Китаю.

Незакономірна традиційність

Незакономірна традиційність

У 17–річному віці в 1999 році швейцарець Ро­же Федерер вперше зіграв на «Ролан Гарросі». Із тих пір хлопчина доріс до звання кращого тенісиста планети й упродовж тривалого часу впевнено очолює світовий рейтинг. Починаючи з тріумфу на Уїмблдоні–2003, він виграв 12 турнірів із серії «Ве­ликого шолома». Проте у великого спортсмена залишається нездійсненна мрія — виграти відкритий чемпіонат Франції. Саме цей «недолік» не дозволяє Роже отримати «шолом».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ображені господарі

Ображені господарі

Початок Євро–2008 не подарував шанувальникам футболу яскравої гри й особливих емоцій, а потішив хіба що самим фактом, що чемпіонат нарешті стартував. У жодному з матчів двох ігрових днів не було забито більше двох м’ячів, і в кожному голами відзначалася лише одна команда. Дуелі в групах А і В відбувалися за однаковим сценарієм: поразка господарів із мінімальним рахунком 0:1 і очікувана перемога фаворита над претендентом на сенсацію (двічі по 2:0).

«Краков’як» у Монреалі

«Краков’як» у Монреалі

Головні події канадського «Гран–прі» відбулися на 20–му колі, коли лідери почали заїжджати на перший піт–стоп. Фін Кімі Райкконен пригальмував перед виїздом із боксів, очікуючи, коли загориться зелений сигнал світлофора. Саме в цей час у болід чемпіона світу врізався британець Льюїс Хемілтон, який мав «поул–позишн» за підсумками кваліфікації, лідирував до піт–стопів і дуже хотів зберегти перше місце. Як наслідок — із боротьби вибув і лідер «Феррарі», і провідний пілот «Макларена».

Всі статті рубрики