Репетиція Олімпіади

10.06.2008
Репетиція Олімпіади

XXІV континентальна першість відбувалася в столиці останньої зимової Олімпіади — Турині — напередодні літніх Ігор у Пекіні. Усі олімпійські ліцензії вже давно розібрали, тож нинішній форум став для гімнасток із 36 країн останньою репетицією перед вояжем до Китаю.

Для українок він не надто вдався. В індивідуальних змаганнях медалі в Італії розігрували лише в багатоборстві. Наша чинна чемпіонка світу Ганна Безсонова відчутно поступилася росіянці Євгенії Канаєвій (73,850 бала проти 75,725), хоча й стала «срібною». Бронзова нагорода дісталася ще одній представниці Росії Ользі Капрановій (73,375). Киянка Наталія Годунко фінішувала з шостою сумою балів (71,425).

Далеко за п’єдесталом залишилися наші дівчата (Передерій, Зубченко, Дмитраш, Максименко, Петулько, Слободян) у групових вправах. У багатоборстві — сьома позиція, у програмі з п’ятьма скакалками — восьма, у вправі з трь­ома обручами й двома булавами — сьома.

У турнірі юніорок українки не потрапили до числа призерів у жодному з чотирьох окремих видів програми (три «золота» у Росії, одне — в Білорусі). Лише в командних змаганнях «синьо–жовті» (Мазур, Різатдінова, Загородня) зачепилися за бронзову медаль.

До речі, дискваліфікована Міжнародною федерацією тренер Безсонової й Годунко Ірина Дерюгіна в Турині перебувала в ролі лідера нашої делегації.