НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нескорені

Нескорені

Командир Бельбекської авіаційної бригади Юлій Мамчур, генерал–майор Ігор Воронченко та офіцер–морпіх майор Ростислав Ломтєв пізно ввечері в середу перетнули блокпост у районі селища Чонгар й опинилися на українській території, звідки літаком їх було доправлено до столиці. Пізніше з’явилася інформація, що ще один офіцер–морпіх, підполковник Дмитро Делятицький, iз родиною перебрався до містечка Генічеськ на Херсонщині. «Підполковник Олександр Кальян, командир станції далекої навігації в Бахчисарайському районі, викрадений озброєними людьми 17 березня під час штурму частини в селі Плодовому, повернувся у свою частину.

Відновлення пам’яті

Відновлення пам’яті

Цього тижня Кабінет Міністрів України призначив директором УІНП відомого історика, дослідника визвольних рухів та міжетнічних взаємин, громадського активіста Володимира В’ятровича. Це призначення не стало несподіванкою. Адже пан В’ятрович ще у 2005–му був одним з ініціаторів утворення цієї установи та представив власну концепцію Інституту, а в 2008—2010 роках був директором Галузевого державного архіву СБУ, організувавши розсекречення архівів КГБ і відкритий доступ до них.

«А отам я бурячок посію»

«А отам я бурячок посію»

Ну який українець не любить покопатися у землі!.. Боєць Самооборони Олег, родом iз Коломиї, аби не нудьгувати в революційне «міжсезоння», зустрів календарну весну, як і належить істинному українцеві — влаштував на Майдані невелику грядку.. На «сотці» городу в самісінькому центрі Києва вже бадьоро зеленіють сходи редиски, цибулі та кукурудзи. Олег чекає, коли проклюнуться огірки. З журналістами чоловік охоче спілкується, розповідає і показує, де що на городику буде. «А чом би було й не посіяти — земля однак пустує, а в мене час є», — простодушно каже він у розмові з кореспондентом «УМ».

Кіна не буде

Кіна не буде

Столичний кінотеатр «Магнат» вирішив відмовитися від показів російських стрічок. «Ми не покажемо «Зальотчиків», «Скорий «Москва—Росія», «Авантюристів». Натомість чекаємо вас на показ українських фільмів «Зелена кофта» та «Трубач» Анатолія Матешка», — підтвердили «УМ» інформацію в касі закладу.

Котра година?

Котра година?

У ніч із суботи на неділю о 03:00 українці традиційно переведуть свої годинники на годину вперед. Укрзалізниця уже відкоригувала графік руху пасажирських поїздів. Пасажирські потяги дальнього сполучення, яких переведення стрілок застане в дорозі, до кінцевого пункту прибудуть за скоригованим часом, а поїзди приміського сполучення курсуватимуть уже згідно з «літнім» часом.

«Ще не вмерла...» з драйвом

«Ще не вмерла...» з драйвом

Розмістивши ввечері на youtube власну версію Гімну України, харків’янин Микита Рубченко прокинувся, без перебільшення, мегазіркою. Півторахвилинний кліп, де музикант почергово грає відому мелодію на ударній установці та кількох гітарах, облетіла весь інтернет, зібравши чверть мільйона переглядів. Головна пісня країни, що кілька місяців поспіль і без того б’є всі рекорди популярності, набула ще більш драйвового звучання. «Я спостерігав аналогічний випадок, коли американські відомі гітаристи грали гімн Америки, — каже рокер. — Мені ідея дуже сподобалася. До того ж хотілося просто підтримати народ України. Художник малює, фотограф знімає, а я за фахом музикант, тому можу тільки зіграти».

Спілкуватися — по–українськи!

Спілкуватися — по–українськи!

Бойкот російських товарів охопив і популярні нині соціальні мережі.

«Місія виконана. Кілька днів тому видалила сторінку з «Контактіка». Сьогодні повернула в крамницю російський пральний порошок, який учора купила колєжанка, не звернувши увагу на штрих–код. Причину повернення так і пояснила: «Не можу користуватися російськими товарами», — написала на своїй сторінці в мережі «Фейсбук» журналістка Анастасія Федченко. На заміну відомим російським сайтам «Одноклассники» та «ВКонтакте» останнім часом почали з’являтися суто українські відповідники — «Друзі», «Українці», WeUa. Основна мета цих проектів — бойкот російського продукту (адже чим більше у ресурсу користувачів, тим дорожча там реклама) та ігнорування пропаганди російської політики серед онлайн–користувачів.

Всі статті рубрики