НОВИНИ ПЛЮС

28.03.2014

Тимошенко йде в президенти

Учора на прес–конференції лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко офіційно підтвердила намір позмагатися за крісло глави держави. «Я переконана, що зможу захистити Україну від агресії Росії і повернути Україні Крим (...). Я вважаю, що я буду кандидатом української єдності (...). Без перебільшення, я, можливо, єдина людина в партії, яка продемонструвала, як треба згортати корупцію... Я маю моральне право сказати, що я буду боротися з корупцією, бо аудит Януковича і Азарова я пройшла успішно і чесно», — прорекламувала себе Тимошенко. Екс–Прем’єрка також зазначила, що проситиме 29 березня з’їзд партії «Батьківщина» про висунення її на «найвищу посаду держави».

Кличко готовий поступитися Порошенку

Лідер «УДАРу» Віталій Кличко планує брати участь у президентських перегонах, але не виключає можливості зняття кандидатури у другому турі на користь Петра Порошенка. «Я вже говорив, що беру участь у президентських виборах, а далі побачимо. Я впевнений у тому, що демократичні сили повинні об’єднуватись, щоб демонструвати єдність», — зазначив Кличко під час спільного з Порошенком візиту до Лондона. «Я думаю, що в другому турі ми можемо підтримати один одного, але на сьогоднішній день ще надто рано про це говорити, оскільки рейтинги ще будуть мінятись багато разів», — наводить слова Кличка ВВС. Водночас Петро Порошенко ухилився від відповіді на уточнююче запитання, чи балотуватиметься він сам. «Це питання буде вирішене через 2–3 дні, коли відбудуться з’їзди партій», — сказав він.

Богомолець забракло грошей для участі у виборах

Громадській активістці Ользі Богомолець не вистачає коштів для реєтрації кандидатом у президенти, передає УНІАН. Нагадаємо, що, згідно з чинним законодавством, кожен учасник виборчих перегонів має внести грошову заставу в розмірі 2,5 мільйона гривень. «Залишок грошей збирають друзі, і я сподіваюся, що ми зможемо зібрати необхідну суму», — повідомила Богомолець і подякувала «всім, хто відгукнувся через iнтернет». Нині в президенти України балотуються також Ренат Кузьмін, Михайло Добкін, Олег Ляшко, Сергій Тігіпко, Юрій Бойко та інші.

З речами на вихід?

Жителі Криму, які не мають кримської реєстрації станом на 18 березня, вважаються «іноземними громадянами» і повинні до 19 квітня покинути півострів. Про це заявила представник Федеральної міграційної служби Російської Федерації Вікторія Гичко, повідомляє кримський портал Sevas.

Люди потім можуть в’їхати в Крим і спробувати оформити посвідку на проживання.

Залишити територію необхідно протягом місяця з дня підписання «договору» про приєднання Криму до Росії. В іншому випадку осіб, які вчинили правопорушення, «будуть притягувати до адміністративної відповідальності».

Додамо, що російські паспорти в Криму отримали вже понад 2,5 тисячi осіб. Тих, хто не бажає приймати громадянство РФ, змусять оформити посвідку на проживання.

Дніпропетровськ боротиметься!

Дніпропетровці самостійно захищатимуться від російської агресії за прикладом Ізраїлю. Тут уже на повному серйозі заговорили про створення Полку національного захисту Вітчизни від можливого російського вторгнення, повідомляє наш кореспондент Сергій Довгаль. Новоспечений заступник голови облдержадміністрації Борис Філатов, розмістив відповідну інформацію на своїй сторінці у «Фейсбуці» iз телефонними номерами для добровольців.

Такий полк має стати суто добровільним підрозділом резервістів. Його лави поповнюватимуть ті, хто внаслідок якихось причин не зміг мобілізуватися через військові комісаріати.

При цьому до лав добровольців зможуть потрапити не будь–хто, а ті, хто пройде медичну та психологічну перевірку.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>