На ТВі — Засуха, телесигнал не працює

На ТВі — Засуха, телесигнал не працює

Незважаючи на те, що парламентські вибори закінчилися ще минулого року, на п’яти найпроблемніших округах ЦВК призначила повторні. Один iз них — 94–й на Київщині, де основними кандидатами були «регіоналка» Тетяна Засуха та представник опозиції Віктор Романюк. Виборчий процес там проходив бурхливо. Спочатку кандидат від об’єднаної опозиції, за протоколами з мокрими печатками, мав перевагу майже у 10 тисяч голосів. Але окружною виборчою комісією №94 та районними судами Василькова і Обухова скасовані результати на 27 дільницях і не прийнято до уваги голоси 31 тисячі виборців. У Європейському суді з прав людини зареєстровано справу Романюка, в якій ідеться про безпрецедентну фальсифікацію результатiв голосування членами ОВК №94, що поставили свої підписи під неправомірним рішенням, яке виніс голова В’ячеслав Мартинюк і яке не визнала Центральна виборча комісія.

Не їм, а собі

Не їм, а собі

Учора біля Верховної Ради вкотре протестували невдоволені «чорнобильці». Як розповів «УМ» учасник акції Валерій Бєляков, близько сотні людей розташувалися біля паркану, яким огороджено будівлю парламенту. Їх пильнують iз півсотні співробітників правоохоронних органів.

Не витримав і куба

Не витримав і куба

На будівельному майданчику по вулиці Пушкінській, де зводиться 10–поверховий корпус нової бібліотеки Харківського національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, обірвалася стріла будівельного крана. Падаючи, вона зачепила і смертельно травмувала 46–річного робітника приватної будівельної фірми, який працював на рівні другого поверху. На місце НП викликали «швидку», але врятувати потерпілого не вдалося.

ГРiшне з праведним

ГРiшне з праведним

Анонсована на понеділок зустріч, на якій мали заслухати аналіз юристів про легітимність однієї з двох обраних на минулому тижні громадських рад при Київміськ­держадміністрації, плодів так і не принесла. Юридичні висновки загубилися десь між звітом правоохоронців про відкриття близько двох десятків кримінальних проваджень за побиття у Головпоштамті опозиційних народних депутатів і небажанням Олександра Попова взагалі ставити під сумнів легітимність обраної громадської ради (ГР), яку називають провладною і «кишеньковою».

Чого хочуть звіздарі?

Чого хочуть звіздарі?

Учора за підтримки активістів студентського незалежного профкому «Студентська дія» науковці провели першу цьогоріч акцію протесту перед стінами постійного представництва Президента в АР Крим і на площі Леніна у центрі Сімферополя. Як розповів «УМ» голова профкому Кримської астрофізичної обсерваторії Сергій Назаров, основна вимога кримських астрономів — це скасування постанови Кабміну від 28 листопада 2012 року про реорганізацію КрАО.

Своєю, солов’їною

Своєю, солов’їною

Таке рішення днями ухвалило керівництво компанії німецької радіостанції Detsche Welle, яка вже дев’ять років поспіль виступає організатором міжнародного конкурсу блогерів The BOBs (Best of the Blogs). Нагадаємо, усі попередні роки журі конкурсу розглядали номінантів лише з одинадцяти мовних секторів, серед яких української досі не було. Блогери з України мали шанс потрапити до переліку номінантів за умови, якщо писали свої проекти російською.

Сліпучий феєрверк

Сліпучий феєрверк

39–річний депутат Київ­ради Олександр Пабат бореться зі смертю. Станом на вчора він перебував у реанімації Київської обласної лікарні. У лікарні, куди звернулася «УМ», жодних прогнозів щодо стану здоров’я політика не дають, кажуть: він перебуває у вкрай важкому стані. З інших джерел стало відомо, що Олександр спершу втратив одне око, а вчора медики змушені були констатувати, що чоловік назавжди залишиться сліпим — немає надії й на друге око. Усі лицеві кістки Олександра Пабата розтрощені.

І ви, батюшко, туди ж

І ви, батюшко, туди ж

Як для провінційного Івано–Франківська, частота судових позовів до місцевих журналістів цьогоріч б’є сумні рекорди. Щойно міський суд відмовив у захисті «честі, гідності та ділової репутації» полковнику–податківцю, як світ Божий із такими ж претензіями здивував батюшка Іларій. Священнослужитель став на прю з місцевою газетою «Репортер», яка піддала сумніву його духовний сан у публікації «Кому вірити? або Більше про життя та шахрайства «архімандрита».

Реквієм для чотирьох

Реквієм для чотирьох

Учора суддю Фрунзенського району разом iз дружиною, сином та невісткою, які в грудні минулого року загинули від рук невідомих злочинців, поховали на 18–му міському цвинтарі. Із моргу їхні тіла автомобілями перевезли одразу на кладовище, де й відбулася церемонія прощання. Спочатку організатори похорону планували привезти тіла покійних до під’їзду їхнього будинку на Московському проспекті. Комунальники навіть розчистили від льоду просторий майданчик, але в день похорону від цієї ідеї відмовилися — надто вже трагічні асоціації викликає квартира Трофімових.

Всі статті рубрики