«Хотілося б потрапити на дитяче Євробачення»

«Хотілося б потрапити на дитяче Євробачення»

Марина Байбаєва–Пересічанська успішно виступила на міжнародному фестивалі «Там, де свято», що традиційно проходить під час листопадових канікул в Іспанії. Хоч у номінації «Естрадний вокал» вона посіла й третє місце, це цілком можна вважати значним успіхом. Адже перші два місця, як і гран–прі, тут не присуджувалися. Наталя Димченко, яка навчає Марину професійного співу, пояснює такий факт надто високими вимогами до учасників, оскільки переможців визначало журі, що складалося iз солістів відомих європейських оперних театрів та професорів консерваторій. До того ж Марина виявилася найкращою у віковій категорії від 11 до 14 років, де була серед наймолодших.

Хорошi перспективи для «Дружби народiв»

Хорошi перспективи для «Дружби народiв»

У Черкасах керівники обласної та міської влади підписали тристоронню угоду про співпрацю з ПАТ (публічним акціонерним товариством ) «Азот», відповідно до якої це підприємство вкладе у інфраструктуру міста 30 мільйонів гривень. «Така допомога Черкасам є частиною ініціативи голови ради директорів групи компаній Group DF Дмитра Фірташа, який виступає за максимальне поширення практики, коли великі підприємства надають допомогу своїм містам», — зазначає голова правління ПАТ «Азот» Віталій Скляров. За його словами, черкаський «Азот» є найбільшим платником податків на Черкащині, тож «наше підприємство готове робити для міста більше».

«Закарлюка» за 150 тисяч

«Закарлюка» за 150 тисяч

Туристичний логотип Криму офіційно затвердили на останньому пленарному засіданні парламенту півострова, хоча його вже півроку використовує тутешнє Міністерство курортів і туризму. Відтепер імідж Криму як «стабільного та інвестиційно привабливого регіону» формуватиме різнобарвний завиток у формі мушлі–спіралі з підписом під ним «Крим — перлина світу» російською та англійською мовами (українській мові місця на логотипі української перлини чомусь не знайшлося).

Полювання на таксистiв

Полювання на таксистiв

Професія таксиста стає вкрай небезпечною. Лише за один тиждень у Чернівцях було скоєно напади на двох таксистів. Одного клієнти попросили підвезти до села Клішківці Хотинського району. По дорозі вдарили скляною пляшкою по голові й викинули з машини... Авто працівники ДАІ помітили в Клішківцях i почали переслідувати. Лише заблокувавши автівку на одній iз вулиць села, вдалося нарешті зупинити зловмисника, який ледве не спричинив кілька дорожньо–транспортних пригод. Спільника 26–річного хлопця затримали вже згодом. Обом викрадачам загрожує позбавлення волі від 7 до 12 років. До того ж один iз них уже мав проблеми з законом і нещодавно вийшов із–за ґрат за амністією.

Спортивні ігри на місці пустки

Спортивні ігри на місці пустки

У Тальному Черкаської області облаштували сучасне футбольне поле зі штучним покриттям. Оскільки в минулі роки райцентр не мав власного тренувального майданчика для любителів шкіряного м’яча, то відкриття стадіону стало справжньою подією для тутешніх футболістів. «Приємно бачити, як на новому футбольному полі і діти, й дорослі тепер у футбол грають. Тут же будемо проводити й районні матчі та різноманітні спортивні змагання», — розповіли «УМ» у Тальнівській райдержадміністрації.

Всі статті рубрики