Полювання на таксистiв

23.11.2011

Професія таксиста стає вкрай небезпечною. Лише за один тиждень у Чернівцях було скоєно напади на двох таксистів. Одного клієнти попросили підвезти до села Клішківці Хотинського району. По дорозі вдарили скляною пляшкою по голові й викинули з машини... Авто працівники ДАІ помітили в Клішківцях i почали переслідувати. Лише заблокувавши автівку на одній iз вулиць села, вдалося нарешті зупинити зловмисника, який ледве не спричинив кілька дорожньо–транспортних пригод. Спільника 26–річного хлопця затримали вже згодом. Обом викрадачам загрожує позбавлення волі від 7 до 12 років. До того ж один iз них уже мав проблеми з законом і нещодавно вийшов із–за ґрат за амністією.

Через кілька днів 29–річного таксиста фірми «Браво–захід» також побили пасажири і викинули в лісосмузі. Злочинцi планували вивезти авто з Чернівецької області до Тернопільської. Один iз викрадачів (до речі, теж таксист) сів у власну машину і супроводжував викрадене авто, слідкуючи, чи немає по дорозі постів ДАІ. Правоохоронці одразу оголосили план «Перехоплення» і помітили викрадений «Ланос» в одному з сіл Кіцманського району. Злодiй тікав від правоохоронців iз швидкістю не менше 160 км на годину, але його зупинив встановлений шлагбаум та спеціальний засіб «їжак». Викрадач вискочив iз машини і побіг у ліс. Правоохоронцi ганялися за ним годин сім. А коли остаточно «притисли», 24–рiчний хлопець пiшов на міліціонерiв з електрошокером. Довелося застосовувати зброю, після чого злочинець був поранений у руку. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі, оскiльки він уже мав проблеми із законом.

Така небезпека для водіїв не може не хвилювати власників служб таксі. Водій служби «Браво» й досі перебуває в шоковому стані. Водiям радять не брати виклики поза диспетчерською службою, адже тоді важко прослідкувати, де перебуває машина. Вищезгаданi напади були швидкими та несподіваними, тому водiї навіть не встигли застосувати кодові позивні про допомогу.