Фестиваль нескореної Nації «Холодний Яр» зібрав кошти для сімей загиблих героїв

13.07.2016
Фестиваль  нескореної Nації «Холодний Яр» зібрав кошти для сімей загиблих героїв

Три дні поспіль на батьківщині Богдана Хмельницького тривав Всеукраїнський фестиваль нескореної Nації «Холодний Яр», на якому зібралися патріоти України від заходу до сходу. 
 
«Цього року фестиваль, який є святом українського духу, проводиться у нас на Черкащині вдруге. Хочу відзначити його якісніший організаторський рівень — фестиваль зібрав більше людей, ніж торік, і видався виразнішим та драйвовішим. Ґрунтовнішими були і його просвітницька та мистецька частини, — говорить «Україні молодій» Юрій Ботнар, депутат Черкаської обласної ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода». І додає: інформаційно-просвітницький захід мав насичену програму і відповідав українському патріотичному духу. 
 
 
Організатори фестивалю, а це громадські організації «Сокіл», «Національний Альянс» і «Самооборона Черкащини» та Черкаська облдержадміністрація, потурбувалися про те, аби для гостей працювали музичний, літературний та історичний майданчики, діяло наметове містечко, відбувся турнір із футболу, а громадська організація «Джура» попіклувалася про найменших учасників зібрання, створивши для малечі дитячий майданчик. Усім до душі припали виступи патріотичних гуртів, дискусії на актуальні теми сьогодення, пізнавальні екскурсії та майстер-класи.
 
За словами голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, радує те, що аудиторія учасників фестивалю розширюється, що тут зібралася не тільки молодь, а й люди старшого віку, котрі спілкувалися між собою про історію свого народу і свого краю. 
 
Треба зробити, наголошує Юрій, аби наступного року цей фестиваль був ще кращим і до Холодного Яру приїхало якомога більше людей. Бо такі об’єднавчі, патріотичні заходи, які підкреслюють історичну значущість визвольної боротьби за незалежність України, нині особливо потрібні. Це своєрідний фронт боротьби за душі та уми українців. 
 
Уже наступного року, ділиться планами Юрій Олегович, для проведення фестивалю є задум придбати сцену та сценічне обладнання. 
 
«Вважаю, маємо всі шанси, щоб фестиваль нескореної Nації «Холодний Яр» став загальнонаціональним, а можливо, вийшов і на міжнародний рівень, який дасть можливість залучати патріотів і популяризувати нашу Черкащину», — підсумовує Юрій Ткаченко.
 
Тим часом кошти, зібрані на фестивалі, будуть спрямовані на підтримку сімей загиблих героїв на сході України.