Поїдемо під наглядом: у маршрутках Тернополя з'явиться відеокамери

05.07.2016
Поїдемо під наглядом: у маршрутках Тернополя з'явиться відеокамери

У Тернопільському відділі поліції відбувся своєрідний «круглий стіл» за участю правоохоронців та керівників фірм-перевізників, спричинений неприємною ситуацією. Останнім часом на маршрутах громадського транспорту обласного центру відчутно зросла кількість злочинів.
 
Як повідомив «УМ» начальник сектору комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета, до поліцейських щодня звертається по двоє-троє осіб, які стали жертвами зловмисників саме в «маршрутках». Передусім люди потерпають від кишенькових злодіїв. Однак вистачає і випадків хуліганства внаслідок різного роду непорозумінь між водіями та пасажирами. З’ясувати, хто в таких ситуаціях правий, а хто і наскільки винний, у більшості випадків непросто і нешвидко з усіма відповідними наслідками.
 
Тому правоохоронці звернулися до власників маршрутних автобусів із пропозицією встановити в салонах сучасні системи відеонагляду, які дещо дорожчі за звичайні односторонні реєстратори, однак значно ефективніші і надійніші в експлуатації. Відтак висловили надію, що поліції це допоможе в розкритті злочинів, а перевізникам — дисциплінувати водіїв та й пасажирів, бо останні теж нерідко провокують конфлікти.
 
Переважна більшість перевізників таку ідею підтримала, хоч не обійшлося і без дискусії про складну економічну ситуацію. До речі, на зустрічі був присутній і представник фірми, яка займається встановленням і обслуговуванням відеокамер на транспорті, який пообіцяв підприємцям можливість сплачувати за обладнання частинами. Тож дуже скоро в салонах тернопільських «маршруток» можуть з’явитися «очі».