Хорошi перспективи для «Дружби народiв»

23.11.2011

У Черкасах керівники обласної та міської влади підписали тристоронню угоду про співпрацю з ПАТ (публічним акціонерним товариством ) «Азот», відповідно до якої це підприємство вкладе у інфраструктуру міста 30 мільйонів гривень. «Така допомога Черкасам є частиною ініціативи голови ради директорів групи компаній Group DF Дмитра Фірташа, який виступає за максимальне поширення практики, коли великі підприємства надають допомогу своїм містам», — зазначає голова правління ПАТ «Азот» Віталій Скляров. За його словами, черкаський «Азот» є найбільшим платником податків на Черкащині, тож «наше підприємство готове робити для міста більше».

Як повідомляє Євдокія Мацокіна, головний редактор газети «Азот», відповідно до угоди підприємство проведе капітальний ремонт найбільшого в Черкасах Палацу культури «Дружба народів», який не ремонтували останні 20 років. Тут полагодять дах, оновлять концертний зал, сцену, замінять освітлення, встановлять нову звукову апаратуру. Також у Палаці відремонтують фойє, вестибюль, гардероб, п’ять танцювальних залів (підлогу там покриють спеціальним покриттям), дві гримерні та бокові сходи, усі санвузли, встановлять автономну теплову станцію, повністю реставрують фасад приміщення та центральне панно, яке вважається своєрідною візитною карткою Палацу.

А ще коштом підприємства відремонтують фонтан біля Палацу культури, викладуть різнокольоровою плиткою площу перед фасадом, на якій височить пам’ятник Богдану Хмельницькому і де традиційно проходять різноманітні міські заходи. Біля «Дружби народів» встановлять дитячі майданчики та лавочки для батьків.

До речі, ремонтні роботи в Палаці культури днями вже стартували — тут почали замінювати вікна, ремонтувати дах i два танцювальні зали. На «Азоті» запевняють, що всі ремонтні роботи в Палаці і біля нього будуть завершені вже наступного року. А потiм, протягом трьох років, черкаський «Азот» збудує в обласному центрі ще й 16 дитячих та спортивних майданчиків.